Annons
Bilder från Hoojas och Zara Larssons spelningar på fredagen. Foto: Hannah Steinwall

Arrangörerna efter nya festivalen: ”Musiken tillbaka i första rummet” • Anordnas tidigare nästa sommar

MUSIK Första upplagan av Skellefteå Summertime har kommit och gått. “Succé”, sammanfattar festivalgeneralen Gunnar Karlsson – som redan laddar inför nästa sommar.

Annons

När Megafonen ringer upp är han märkbart glad. Gunnar Karlsson har varit med länge, ändå hade han lite ont i magen inför helgens stora urladdning. Ny festival och nytt område, hur ska det gå? Väldigt bra konstaterar han nu när Summertime music & life festival är över.

– Det känns helt galet. Underbart. Den respons som vi har fått… ja, det är bra många år sedan jag var med om det sist. Alla är supernöjda! Vi har inte fått ett enda klagomål än så länge, säger han.

– Sedan är det lite tråkigt med lördagens syndaflod, men sånt styr man inte över, tillägger Gunnar.

Annons

Totalt uppskattar han att de haft mellan 40 000 och 50 000 besök. Flest besökte området på fredagen, då både Zara Larsson och Hooja fick Skellefteå att gunga.

– På fredagen hade vi bästa möjliga förhållanden och på lördagen de sämsta. Lördagen var lite synd, men nu har vi testat arenan ordentligt och ser fram emot nästa gång, säger Gunnar.

De idrottsliga aktiviteterna har också mottagits väl. Klubbarna är nöjda, säger Gunnar. Han lyfter även den goda stämningen bland alla som jobbat under festivalen.

Annons

– Det har varit en sån glädje här. Vi har haft en jättebra sammanhållning, berättar han.

Datum ändras

Festivalgeneralen har redan börjat ladda inför nästa år. 2023 kommer festivalen tillbaka och på samma plats, men ett tidigare datum. Då ska Skellefteå Summertime anordnas vid månadsskiftet juni/juli då Stadsfesten tidigare hölls.

Arrangörerna tänker då göra vissa justeringar i områdets utformning, men det handlar om detaljer.

– Det mesta har funkat väldigt bra. Det har bara varit lovord kring området, berättar Gunnar.

Annons

Han och de andra jobbar nu med att montera ned festivalområdet. Sammantaget har första upplagan blivit en succé, säger Gunnar Karlsson, och den fina responsen gäller inte minst musikupplevelsen på festivalen.

– Många säger “nu är musiken tillbaka”. Jag tror att många tycker att den hamnat lite i skymundan på Stadsfesten, som jag varit med och arrangerat tidigare. Här är musiken tillbaka i första rummet. Det och idrotten, säger han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons