Annons
Sponsrad artikel
Hans Westin har jobbat med utbildningar under hela sitt yrkesliv.

Hjälper företag till säkrare bilkörning – coachar de som redan har körkort: ”Finns mycket att vinna”

ANNONS I många yrken kör personal bil i tjänsten – utan att för den skull vara yrkeschaufförer. Hans Westin vill hjälpa till att utbilda dessa förare för att skapa en tryggare arbetsmiljö. “Det förebygger både personligt och ekonomiskt lidande”, säger han.

Hans Westin startade sin karriär som trafiklärare 1986 när han var 22 år. Åtta år senare fick han en förfrågan om att köpa trafikskolan tillsammans med två kollegor, vilket resulterade i AHA Trafikskola.

– Att jag skulle bli trafiklärare var ingenting som jag hade drömt om när jag var ung, men jag trivdes bra med att lära ut och utveckla företaget, berättar Hans.

Han jobbade kvar på trafikskolan fram till 2008 då blev han headhuntad till Skellefteå Drivecenter som höll på att utveckla sin verksamhet på flygfältet i Fällfors.

– Det var i samband med att det byggdes en halkbana där ute. Jag var utbildningsledare, men höll även i event och har varit platschef de senaste åren.

Tog nästa steg

Efter 13 år på Drivecenter kände Hans att det var dags att ta nästa steg och förverkliga en dröm; att driva ett helt eget företag.

– Det är en idé som jag burit på ett tag. Jag vill kunna erbjuda all den erfarenheten jag har, och samtidigt få en friare tillvaro, säger han.

Hans Westin.

Det nya företaget går under namnet Bawoo, ett smeknamn som vissa av hans närmaste kompisar kallat honom i mer än 40 år.

– Något måste ju företaget heta, så då fick det bli Bawoo, säger han och ler.

Ovana med snö

Verksamheten går ut på att hjälpa företag, organisationer och privatpersoner att bli bättre förare i trafiken. Till skillnad mot de flesta trafikskolor – som främst fokuserar på att utbilda personer som inte har behörighet att köra olika fordon – fokuserar Hans på de som redan har körkort, men behöver uppdatera sina kunskaper.

– Ökad trafikintensitet, ny teknik, elbilar och många ovana med snö och is är exempel där behov finns, säger han.

Att testa köra på halt underlag är en bra övning för att hantera trafiken bättre i vardagen.

I många yrken – som till exempel hemtjänst, städ och bygg – körs det väldigt mycket bil. Att testa olika situationer och prata om hur olyckor kan hända vill Hans minimera både det personliga lidandet, men även undvika onödiga kostnader för företagen.

– Det är en arbetsmiljöfråga som fler och fler tar på allvar, och då vill jag hjälpa till att göra skräddarsydda utbildningar som passar för olika situationer och grupper.

Övningar

Tidigare i år var han inhyrd av Karlstads kommun för att utbilda 270 personer anställda inom hemtjänsten.

– Det farligaste de anställda gör på dagarna är trots allt att köra bil. Då känns det orimligt att det inte satsas mer på att göra bilkörningen säker, säger Hans.

Det farligaste de anställda gör på dagarna är trots allt att köra bil.

I samarbete med andra erbjuder Bawoo praktiska övningar på till exempel halkbana, men även efterföljande samtal och diskussionspunkter som främjar reflektion. För den som är intresserad av Hans tjänster så finns han tillgänglig på telefon, e-post eller sociala medier.

– Det kan vara allt från att en privatperson vill lära sig att backa med släp till att ta med 10-100 personer till en halkbana. Det är bara att höra av sig så pratar vi ihop oss om vad som passar för just dig och din organisation, säger Hans.

Säkrare, tryggare & energieffektivare

Bawoo AB vill hjälpa företag och privatpersoner att få en säkrare, tryggare och energieffektivare användning av sina fordon. Hans motto är att på ett roligt, avslappnat och säkert sätt kunna göra övningar/upplevelser som man har nytta av. Detta kan göras på skräddarsydda handlingsbanor eller i normal trafikmiljö där Hans åker med och coachar på det du vill bli bättre på. Hans kan även ha teoretiska genomgångar där ni ventilerar ny teknik, säkerhet och miljö.

Läs mer på bawoo.se eller ring 070-2722670

Bawoo AB

Hans Westin | 070-2722670 | hasse@bawoo.se | bawoo.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Bawoo AB.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons