Annons
Markus Richtmann. Foto: Magnus Lindkvist / Jonas Nilsson

Vill öka nöjesutbudet – restaurang anordnar klubbkvällar i Skellefteå: ”Vill att det ska hända någonting”

NÖJE Gänget på Stadskällaren gör ett försök med att ordna klubbkvällar. En för lite äldre och en för lite yngre. Förhoppningen är att båda ska bli återkommande på restaurangen.

Annons

Restaurangen gör ett försök med två olika koncept – varav ett är “Club Balzac”. Ett namn som många Skelleftebor känner igen. Tidigare drevs Balzac i lokalerna på torget där Allstar senare flyttade in, innan den klubben också stängde.

– Jag var med och drev Balzac i fyra-fem år innan vi sålde det, säger Markus Richtmann, en av delägarna på Stadskällaren.

De planerar en nyinvigning på lördagen den 19 november, men nu i Stadskällarens lokaler på Storgatan. Förhoppningen är att detta ska bli en återkommande klubbkväll med lite olika teman, livemusik och dans.

Annons

– Hur ofta det blir får vi se. Vi börjar med att göra ett försök och ser hur det går.

“Måste ha kul också”

Ett dansgolv kommer då att ställas i ordning, men det görs inga större förändringar. Markus förklarar att Stadskällaren ska förbli den restaurang som folk känner igen. De vill bara kunna erbjuda någonting roligt och nytt.

– Vi kan inte ha det deppigt hela tiden och tro att världen ska gå under. Vi måste ha kul också, och man ska inte behöva gå på samma ställen jämt.

Annons

Balzac-kvällarna är för dem som troligen minns den gamla klubben, alltså inte de yngsta i Skellefteå.

– Det är för personer 30-35 år och uppåt, men jag tror att de flesta kommer att vara mellan 40 och 55. Jag hoppas att man vill komma, ha skitkul och träffa människorna som man kanske inte sett på ett tag.

Även något för yngre

Det är det ena konceptet. Det andra är “Svartkällaren” – en klubbkväll för lite yngre personer, 22 år och uppåt, med underhållning därefter.

Annons

– Även där kommer vi att ha lite olika teman. En kväll kan det vara en bra liveartist, nästa kväll en dj och så vidare. Då har vi också öppet till två. Det är grabbarna i baren som tagit initiativ till att driva det här konceptet.

Den första Svartkällaren-kvällen anordnas på lördagen den 5 november. Även den ska bli återkommande bara mottagandet blir bra.

– Vi vill att det ska hända någonting. Efter tolv är det ganska dött på stan nu för tiden. Vi har ju lokalerna, så nu testar vi och ser vad det blir, säger Markus Richtmann.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons