Annons
Foto: Pixabay

Kvinna avliden efter hundattack – skadad man till sjukvård • Polisen om vad som framkommit hittills

NYHETER En kvinna har avlidit efter en hundattack i Robertsfors kommun. Även en man har skadats och han vårdas nu på sjukhus.

Annons

Det hände på söndagskvällen. Enligt polisen ska två personer, en man och en kvinna, ha blivit bitna på en adress i Robertsfors kommun. Kvinnan, som var hundens ägare, skadades så svårt att hon avled på platsen. Polisen har underrättat hennes anhöriga.

Mannen fördes därifrån i helikopter och vårdas nu på Norrlands universitetssjukhus. Enligt uppgift till SVT ska mannen ha fått måttliga skador.

Hunden omhändertogs och avlivades senare av polis, efter beslut av länsstyrelsen. En annan hund som fanns på platsen har omhändertagits med stöd av djurskyddslagen.

Polisen kommer att utreda exakt vad som har hänt. En anmälan om grovt vållande till kroppsskada samt dödsfall utan misstanke om brott har upprättats.

Uppdatering, 13.21:

Kvinnan var i 60-årsåldern. Polisen har pratat med vittnen på förmiddagen och ska höra den skadade mannen innan dagens slut.

Vad polisen erfar ska hunden, en amstaff, ha gått till oväntat angrepp mot mannen i bostaden. Kvinnan ska därför ha tagit ut hunden, som där attackerade henne istället. På platsen fanns även en tredje person men denne ska inte ha kommit till skada.

Eftersom kvinnan ägde hunden finns det ingen misstanke om brott i samband med dödsfallet, som polisen betraktar som en olycka.

– Vad gäller den man som skadades så pågår en förundersökning om vållande till kroppsskada, men eftersom kvinnan avled så finns ingen misstänkt i ärendet, skriver Marie Andersson, kommunikatör vid polisen, på polisens hemsida.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons