Annons
De planerade husen på Moröhöjden. Bildkälla: SBB

Byggstart för två bostadsprojekt – ska resultera i 231 nya lägenheter

BOSTAD På torsdagen tas första spadtagen i två bostadsprojekt, ett i Skellefteå och ett i Skelleftehamn. Totalt ska det byggas 231 nya hyresrätter på orterna.

Annons

Spadtagen markerar byggstarten för två stora projekt, vilka vi har berättat om förut. Det ena görs i kvarteret Bägaren på Moröhöjden i Skellefteå, där två flerfamiljshus ska byggas utmed Gruvgatan.

Husen kommer att rymma 51 hyresrätter totalt. Tvåor till femmor, mellan 35 och 106 kvadratmeter stora. SBB blir fastighetsägare och det är Lindbäcks bygg som står för konstruktionen.

Annons

För att minimera klimatpåverkan ska bygget ske med stort fokus på hållbara material, enligt SBB. Husen får också stommar i trä.

Även start i Skelleftehamn

Det andra projektet görs i kvarteret Jullen i norra Skelleftehamn, vid Vintergatan, där NCC kommer att bygga 180 hyresrätter fördelat på sex huskroppar. De lägenheterna blir mellan 29 och 70 kvadratmeter stora.

De planerade husen i Skelleftehamn. Bildkälla: SBB

Även dessa hus ska byggas med hållbarhet i åtanke, och miljömärkas därefter, enligt SBB som blir ägare även av dem.

– Vi är mycket glada att nu få ta ett första spadtag för dessa två viktiga bostadsprojekt. SBB äger och förvaltar sedan tidigare flera hyresbostäder i Skellefteå samt det nya kulturhuset, Sara, även det är byggt i trä, säger SBB:s regionchef Anna-Carin Skoglund i ett pressmeddelande.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons