Annons
Baserat på pressmeddelande
Felicia Lundmark. Foto: Patrick Degerman

SBB kan bygga nya bostäder efter beslut – och restaurang kan satsa: ”Ett steg i ett växande Skellefteå”

NYHETER Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, möjliggörs att bygga nya flerbostadshus på Moröhöjden, intill Ica Morön. Samtidigt kan Big Smajl satsa på att bygga ut, berättar kommunen i ett utskick.

Annons

Satsningarna görs möjliga genom ett beslut i bygg- och miljönämnden på torsdagen.

– Det känns bra att vi nu antagit en plan för ännu fler bostäder på Moröhöjden. Det här är ännu ett steg i ett växande Skellefteå, säger ordförande Felicia Lundmark (S).

Detaljplanen som antagits möjliggör byggandet av två nya flerbostadshus med cirka 50 lägenheter totalt. Planen möjliggör också en utbyggnad för Big Smajls restaurang. Detta i form av fler serveringsplatser söder om huvudbyggnaden och en takterrass.

Annons

Planen innebär att delar av den mark som i dag är utpekad för skola, bostäder, park, handel, parkering och samlingslokal övergår till område för bostäder och restaurang.

Bygg- och miljönämnden bedömer att utemiljön kommer att förbättras och att gröna ytor kommer skapas, i samband med att de nya bostadshusen byggs på Moröhöjden.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons