Annons
Sponsrad artikel

BILDSPEL: Inred ditt hem med glas • Bastu, glasräcke eller inglasning: ”Ingenting är omöjligt”

ANNONS Stora fönster, speglar, räcken och avskärmningar. På Ryds Glas görs måttanpassade lösningar för både företag och privatpersoner. “Det räcker med en idé”, säger Per Strömquist.

Sedan 90-talet har glasmästeriet på Norra Järnvägsgatan vid Mullberget, som sedan tio år tillbaka går under namnet Ryds Glas, levererat glasprodukter av olika slag.

– Många tror att vi bara lagar trasiga bilrutor, men det är det enda som vi inte gör. Den delen flyttades till ett annat bolag för tio år sedan, och nu gör vi egentligen allt annat som har med glas att göra, berättar Per Strömquist, verksamhetschef.

Bland produkterna finns till exempel inglasningar, duschväggar, bastuväggar, industriväggar, speglar och glasräcken.

– Vi gör unika lösningar utifrån kundens önskemål och kan alltid måttanpassa utifrån de förhållanden som finns, berättar Petrus Johansson, arbetsledare.

Vi gör unika lösningar utifrån kundens önskemål och kan alltid måttanpassa.

Bland kunderna finns företag som byter skyltfönster och bygger väggar i konferensrum, men även privatpersoner som gör nödvändiga förbättringar och förverkligar sina idéer.

– Det är allt från fönsterbyten och inglasningar till specialanpassade vinkällare och bastuväggar. Det är i princip bara fantasin som sätter gränserna för vad vi kan göra, säger Per.

Stor erfarenhet

Ryds Glas i Skellefteå är en del av Sveriges största glasmästeri, Ryds Glas. Bolaget startade som en enskild firma av Erik och Tyra Ryd i Sundsvall 1947, men har sedan dess växt sig större och finns idag på 60 platser från Ystad i söder till Luleå i norr.

– För att lyckas har vi hanterat varje litet uppdrag med största respekt. Vi håller tiden. Vi lyssnar. Vi städar efter oss. Vi är snabbt på plats när olyckan är framme. Detta är små detaljer som har stor betydelse, säger Per.

I butiken på Norra Järnvägsgatan finns en utställning där du som kund kan klämma och känna på de olika produkterna.

I Skellefteå sysselsätter Ryds Glas tolv personer, varav nio arbetar praktiskt med produktion och montering. Dessutom finns en butik med en utställning där produkterna visas upp.

– Här kan du känna och klämma på de flesta produkter innan du väljer vad du vill ha. Det rekommenderas så att du verkligen får det du hade tänkt dig, säger Petrus som berättar att en av de vanligaste frågorna de får är vilka mått de ska bygga för att glasen ska passa.

– Men det spelar egentligen inte så stor roll. Det är klokt att prata med oss först, men rent generellt så kan du bygga som du tänkt och så måttanpassar vi efter det.

Unika lösningar

Just att ha unika lösningar är något de har sett en ökad efterfrågan på.

– Folk vill inte ha det exakt som andra har, och det märker vi av. Fördelen med oss är att vi allt som oftast kan lösa det – och att vi får se många roliga lösningar gällande färger, glas och storlekar, säger Per.

Måttanpassade duschväggar är en av de produkter Ryds Glas erbjuder.

Vad är det häftigaste ni gjort på senaste tiden?

– Oj, det är en hel del grejer. Till företag har vi gjort industriväggar modell större och en hel del på The Wood Hotels spa, men de läckraste sakerna är hos privatpersoner. Där finns det några exempel på maffiga vinkällare och bastuväggar, men jag kan tyvärr inte visa bilder på allt, säger Petrus och ler.

Sänk elräkningen med energiglas

Dina glas påverkar elförbrukningen. Ju svalare det blir desto mer vill du höja värmen och ju dyrare blir elräkningen. Det som ger absolut störst effekt på elräkningen är att minska uppvärmningsbehovet i din fastighet. Då krävs det att dina glas kan behålla värmen. Energiglas släpper inte igenom den långvågiga strålningen som alstras när fastigheten värms upp, den blir istället kvar inomhus. Jämfört med till exempel traditionellt kopplade fönster kan du halvera värmeförlusten.

För att du ska känna dig trygg med ett eventuellt glasbyte räknar vi gärna ut hur stor påverkan det skulle ge på just din elförbrukning. Klicka här och fyll i uppgifterna. Inom 24 timmar får du ett svar. Tjänsten är kostnadsfri och du förbinder dig inte till något.

Ryds Glas Skellefteå

Norra Järnvägsgatan 64, Skellefteå
Öppettider: Mån-Fre 7-16
Telefon: 0910-135 40
E-post: skelleftea@rydsglas.se

Se mer inspiration på Instagram: @rydsglas.skelleftea

Läs mer på RydsGlas.se

 

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Ryds Glas.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons