Annons
Med sitt mål mot Linköping klev Joakim Lindströms förbi Pär Mikaelsson som innehavare av klubbens poängrekord. Foto: Arkivbild/Jonatan Stålhös

Tidigare poängkungen Pär Mikaelsson hyllar nya rekordet: ”Jocke är kung”

SPORT En av alla som stämmer in i hyllningarna till Joakim Lindström är tidigare AIK-kaptenen Pär Mikaelsson. "Vi är väldigt lyckligt lottade som har fått se Jocke i så många säsonger".

Annons

Till slut hände det. I tisdagens match mot Linköping blev Joakim Lindström historisk i Skellefteå AIK, när han tog rekordet för flest poäng någonsin i klubbens historia.

Efter målet som satte slutsiffran 2-6 har han nu stått för hela 466 poäng i den svartgula tröjan.

Annons

Hyllningarna till ”Jocke” har strömmat in, och en av de som applåderar bedriften är Skellefteå AIK:s tidigare lagkapten – och tidigare innehavare av poängrekordet – Pär Mikaelsson.

– Det är bara roligt egentligen. Jocke är kung, så han ska ha det där rekordet, säger han när Megafonen ringer upp.

Pär Mikaelsson tillsammans med frun Madelene och hunden Sally. Foto: Privat

Pär Mikaelsson är en av få spelare i klubbens Wall of fame och var klubben trogen i princip hela karriären. Förutom ett år i SK Lejon så spelade han i AIK från 1987 till 2005. Det är fortfarande klubben i hans hjärta och han följer laget noga. För honom kom det inte som en överraskning att Joakim Lindström skulle överta rekordet.

– Snittar man nästan en poäng per match så tar man det till slut. Jag hade egentligen trott att det skulle hända förra säsongen, så det var inte direkt oväntat att han skulle ta det nu när han skrev på för ett år till, säger Pär Mikaelsson.

Annons

Han hoppas nu att Jocke också ska bli den första som når upp till 500 poäng i klubben.

– Det hade varit snyggt. Nu är det ju typ 35 poäng kvar, så det är absolut inte omöjligt. Får han bara hålla sig fräsch och slippa sjukdomar eller skador så är det inom räckhåll, säger han.

Fortsätter Joakim Lindström producera i samma takt den här säsongen är milstolpen 500 poäng inom räckhåll. Foto: Jonatan Stålhös

Tredje man på klubbens poängrekordlista är Jimmie Ericsson. Med sina 357 poäng kvarstår det en bra bit upp till Pär Mikaelssons 465.

Det ser ut som att du kommer sitta kvar på andraplatsen ett bra tag till, eller vad tror du?

– Jag tycker att det vore kul om det kunde komma någon spelare som var kvar så länge att de har möjlighet att göra så mycket poäng. Många av de unga spelarna som skapar mycket plockas ju och får åka iväg (till NHL/AHL). Det är såklart också roligt, men såna typer av spelare vill vi behålla lite längre. Ta en sån som Linus Karlsson, jag hade gärna sett honom stanna en säsong till, säger han och fortsätter:

– Vi är väldigt lyckligt lottade som har fått se Jocke i så många säsonger. Jag är tacksam att han valde att spela ett år till.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons