Annons
Jimmie Ericsson. Foto: Jonatan Stålhös

Snart ska Jimmie Ericsson hyllas – skriver klubbhistoria när nummer 21 hissas i arenan: ”Sätter nivån”

SPORT Under hyllningen av Jimmie Ericsson den 17 september kommer nummer 21 att hissas till taket i Skellefteå Kraft Arena. Med detta inleds ett nytt kapitel för hur Skellefteå AIK minns sin historia.

Annons

Hyllningen av AIK-legendaren har planerats länge och på lördagen den 17 september är det dags. Jimmie Ericsson blir då den förste spelaren att få sin tröja hissad i Skellefteå Kraft Arena. Med det pensioneras också nummer 21.

– Jimmie har bidragit på mycket hög nivå under många år i vår förening och varit starkt bidragande till våra framgångar under 2010-talet. Att han blir först ut att få sin tröja hissad känns helt rätt och det sätter även nivån för vad som krävs, säger AIK:s styrelseordförande Petter Mikaelsson i ett pressmeddelande.

Annons

Beslutet innebär att föreningen även öppnar för att pensionera fler nummer i framtiden. Enligt AIK ska den utmärkelsen reserveras spelare som varit aktiva under 2000-talet och leva bredvid den befintliga Wall of Fame, som fortsätter vara ett sätt för klubben att uppmärksamma sina legendarer.

– När vi inledde arbetet med Wall of Fame för mer än tio år sedan behövde vi komma ikapp vår egen historia och lyfta fram legender från våra tidigare storhetsperioder. För oss som en anrik förening med många storheter att lyfta har det tagit tid att komma ikapp. Nu har vi gjort det och inleder därmed ett nytt kapitel, säger Petter Mikaelsson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons