Annons
Här, mellan Akademibokhandeln och Houdinis Hideout, kommer den att ligga. Foto: Jonas Nilsson

Helt ny sorts restaurang till Skellefteå – vinbar öppnar mitt i centrum: ”Det känns sjukt bra”

NYHETER En vinbar etableras på gågatan i centrala stan. Ägarna hoppas öppna dörrarna i början av nästa år.

Annons

Det beskrivs som en mysig, modern restaurang med fokus på mat och dryck i kombination. Visst handlar det om vin som namnet anspelar, men också maten det serveras till.

– Vi kommer att jobba mycket med smårätter och matcha dem med rätt dryck. Tyngdpunkten i dryckessortimentet blir vinberättar delägaren Oliver Lundmark.

Annons

Han öppnar vinbaren tillsammans med Mikael Lundmark och Robert Hunt, som blir restaurangchef. Mikael och Oliver driver redan restaurang La Cena på Kanalgatan så det blir Robert som kommer att sköta det dagliga. De har alla sett att någonting fattas i stan.

– Det känns sjukt bra att kunna bidra med det här, att få vara med och bredda restaurangutbudet i ett växande Skellefteå, säger Robert.

Robert Hunt, Oliver Lundmark och Mikael Lundmark. Foto: Diös

Supercentralt läge

Restaurangen öppnar mitt i centrum, i lokalen på Nygatan där Aveny Sy tidigare var. Fastighetsägaren Diös har gett klartecken och snart kommer Peab att börja omvandla lokalen. Den får runt 40-50 sittplatser och möjlighet till uteservering sommartid.

– Det borde gå att ha uteservering ganska länge här, eftersom det finns ett tak. Man kan sätta upp glaspartier och ha konstgjord värme om man vill, resonerar Mikael.

Annons

Inriktningen på vinet blir inte specifikt fransk, spansk eller italiensk, utan de tänker hålla det brett. Matmenyn är inte satt ännu, men Oliver utlovar en bra mix av mindre och större rätter. De tänker inte ha fine dining.

– Vi vill ha en avslappnad känsla, typ som en kvarterskrog fast med stort fokus på vin. Alla ska känna sig välkomna, förklarar han.

Som planen är nu kommer namnet att bli “Kork Vinbar”. Robert, Mikael och Oliver siktar på att öppna under första kvartalet 2023.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons