Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pressbild

No Plan B Invest förvärvar företag i Bygdsiljum: ”Vi vill ta nästa steg”

NYHETER Skellefteåföretaget No Plan B Invest förvärvar 100 procent av aktierna i familjeföretaget Umesläp i Bygdsiljum, skriver företagen i ett pressmeddelande.

Annons

No Plan B Invest investerar i företag som vill nå nästa steg i utvecklingen. Vägen dit i de bolag som förvärvas går bland annat genom att No Plan B Invest tar en aktiv roll i företagets styrelsearbete, insatser av erfarna konsulter och kompetensutveckling, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Umesläp passar bra in i vår nya inriktning om att förvärva och utveckla bolag som har 10-20 anställda. Det är ett anrikt familjeföretag med väl inarbetade produkter och ett känt varumärke, som har stor potential att bli ännu bättre och växa, både i Sverige och utomlands. Vår erfarenhet av att utveckla företag och deras långa erfarenhet av sin bransch tror vi blir en framgångsrik mix, säger Petter Mikaelsson, huvudägare i No Plan B Invest.

Annons

Umesläp har tillverkat hästsläp och hästlastbilar i sin fabrik i Bygdsiljum sedan 1959. Jonathan Viklund är vd i företaget och fortsätter att vara det även efter förvärvet. Han har fram till nu ägt 70 procent av Umesläp, hans pappa Per resterande 30 procent.

Företaget har 16 anställda och omsatte senaste räkenskapsåret 63 miljoner kronor.

– Vi vill ta nästa steg i utvecklingen och behöver därför en stark ägare som kan hjälpa oss att skapa tillväxt över tid. No Plan B Invest är precis den ägare vi sökt. De har lokalt fokus och lång erfarenhet av att utveckla industriföretag. Vi har haft en bra dialog med dem under en tid och fått ett väldigt bra intryck, de har på ett enkelt och tydligt sätt förklarat hur de vill att vi ska göra vår tillväxtresa tillsammans, säger Jonathan.

Annons

No Plan B Invest går in med målsättningen att vara långsiktiga ägare och det kommer inte att ske några snabba förändringar i Umesläp.

– Nu vill vi först lära känna medarbetarna och gå ännu mer på djupet i företagets verksamhet. Sedan ska vi tillsammans med Umesläp arbeta fram nya mål och visioner för företaget, säger Petter.

Förutom Umesläp är No Plan B Invest hel- eller delägare i ett 50-tal företag, där de flesta finns i Norrland. Koncernen, där bland annat Snidex, Forsbergs bil, Repay, Kåge tunnbröd och Krux ingår, omsätter tillsammans över en miljard kronor per år.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från No Plan B Invest
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons