Annons
Baserat på pressmeddelande
Joakim Lindström meddelar att han förlänger med Skellefteå AIK. Foto: Jonatan Stålhös

Klart: Joakim Lindström fortsätter – har kritat på för ännu en säsong

SPORT Efter en sommar av frågor och funderingar har Skellefteå AIK:s näst bäste poängplockare genom tiderna landat i ett beslut: han kör vidare över säsongen 2022/2023, tillkännager klubben i ett pressmeddelande.

Annons

Joakim Lindström har 10 a-lagssäsonger och ett facit på 464 poäng på 479 matcher i svartgula tröjan. Med det är han en poäng bakom Pär Mikaelsson i listan som främste poängplockare i klubbens historia.

Ja, hans siffror och betydelse för Skellefteå AIK Hockey är nog inget som behöver förtydligas ytterligare. Vid 38 års ålder är han fortfarande en SHL-spelare av hög kaliber tack vare år av hängivenhet och motivation att alltid bli bättre. Det får fansen nu uppleva i en säsong till, då Lindström bestämt sig för att fortsätta.

– Det känns superkul. Det ska bli roligt att åka ut på isen med grabbarna igen. Jag känner mig laddad. Det känns som vi har ett väldigt bra lag på gång här så det ska bli otroligt kul, säger han i pressmeddelandet.

Annons

Han är redan på plats i Skellefteå Kraft Arena och gör idag sitt första träningspass med laget för denna säsong. Viljan att vinna är stor och även främsta orsaken till denna förlängning.

– Jag känner att jag har lite kvar att ge och just den här chansen att få vinna igen… att få vinna med grabbarna, det hade varit det ultimata. Den chansen får jag här och nu, att få vara med och försöka vinna SM-guld igen – det är vad som driver mig.

Skelleftesonen Lindström har en stor passion och hängivenhet för Skellefteå AIK Hockey. Han sätter ord på sin kärlek till klubben och fansen.

Annons

– Den här föreningen betyder allt. Jag är uppvuxen i stan, Skellefteå AIK är min moderklubb, jag sprang runt på läktaren här som barn och har även upplevt en hel del som spelare på seniornivå. Det är det roligaste som finns, hemmamatcher framför North Power och alla andra på arenan.

Erik Forssell, general manager för herrlaget, om att förlänga med ”Jocke”:

– Det känns så klart jättekul att ha gjort klart med Jocke. Vi har haft en dialog under en längre tid och han behövde lite tid att känna att han hade kraften att ge allt. Han känns oerhört glad och motiverad för att vinna en gång till och att få in hans driv och kvalitet i gruppen kommer vara jätteviktigt för oss i kampen om att vinna SM-guld.

AIK:s nya avtal med Joakim Lindström sträcker sig över säsongen 2022/2023.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå AIK
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons