Annons
Lars-Jerker Molin, Jimmy Södergren, Björn Sjeldrup, Agneta Jaktland och Jonas Westring vid Away Group, tillsammans med Michael Johansson vid Kubly. Foto: Pressbild

Rekordaffär för Lyckseleföretag – levererar 1 200 tillfälliga bostäder till Skellefteå: ”Behöver anställa”

NÄRINGSLIV Lyckseleföretaget Kubly har tecknat avtal om att leverera 1 200 temporära bostäder till Solbacken i Skellefteå, där Northvolts underentreprenörer ska bo. Ordern är värd uppemot 400 miljoner kronor.

Annons

Bostäderna får en boyta på 13 kvadratmeter. Området planeras väster om E 4 och företaget Away Group ska sköta driften. Det är med dem som Lyckseleföretaget Kubly nu tecknat sitt mest värdefulla avtal hittills.

– Fantastiskt! Vår överlägset största affär och ett kvitto på att vi flyttat fram våra positioner rejält på marknaden, säger Michael Johansson, vd på Kubly, i ett pressmeddelande.

Ordern är värd 210 miljoner kronor som minst, uppemot hela 400 miljoner. Affären är uppdelad i två etapper med option på den andra.

Annons

– Affären är väldigt stor, både för oss och för hela Lycksele. Det här skapar många nya arbetstillfällen. Vi räknar med att vi behöver anställa runt 20 nya medarbetare och rekryteringsprocessen har redan satts i gång, säger Michael.

Området på Solbacken ska stå färdigt under sommaren 2023, så för Kubly väntar en intensiv produktionsfas. Från september tänker de leverera cirka 100 bostäder i månaden.

– Vi är stolta över den här rekordaffären som är starten på något nytt för både oss och Away Group, säger MIchael.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons