Annons
Loppisarna på folkparken brukar vara välbesökta och är ett av Västerbottens största loppisevent. Foto: Magnus Lindkvist/arkivbild

Nu är sommarloppisen tillbaka på Folkparken: “Otroligt roligt att det kommer igång igen”

NYHETER På söndagen kom Skellefteås största loppis tillbaka för första gången sedan innan pandemin. “Det fyller en viktig funktion i samhället”, säger arrangören Ludwig Eriksson.

Annons

Det har blivit dags för alla loppisfantaster att göra sig redo att ge sig ut.

Efter två somrar med pandemirestriktioner så kommer det att finnas möjligheter att fynda och sälja – och träffa folk – igen. Från och med 19 juni och varje söndag fram till andra helgen i augusti kommer loppisborden att fylla Folkparken.

– Det känns ju otroligt roligt. Både att få vara med och arrangera, men också att det faktiskt kommer igång igen, säger arrangören Ludwig Eriksson.

Annons

Han är också involverad i inomhusloppisarna som även det sker på Folkparken. Senast det arrangerades var i januari 2020, just innan pandemin “brakade lös”.

– Även om restriktionerna har lättats emellanåt har vi inte arrangerat något. Vi ville inte bidra till någon onödig smittspridning, säger Ludwig.

Mer än att vara ett roligt evenemang och en mötesplats så har loppisar en viktig roll i ett större perspektiv, menar han.

– En viktig del kring loppisar och second hand är ju återbruk. Det är också en viktig plats för de som inte har det så välbeställt hemma. På så sätt fyller det en viktig funktion i samhället, det är tillgängligt för vem som helst oavsett plånbok, säger han.

Artikeln är en del av Megafonen 9/6 – 2022. Läs hela tidningen här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons