Annons

Ica återkallar dumplings: Kan vara farliga för personer med allergier

NYHETER Ica återkallar frysta, vegetariska dumplings, eftersom de innehåller sesamolja utan att detta framgår på förpackningen.

Annons

Återkallelsen gäller Ica frysta vegetariska dumplings med dipsås 320 gram. Som en försiktighetsåtgärd återkallas samtliga bäst-före-datum, då produkten kan innebära en risk för personer som är allergiska mot sesamolja. De beklagar felet, skriver Ica.

– På Ica gör vi noggranna kvalitetskontroller av våra egna produkter. Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och återkallar produkten. Vi utreder vilka åtgärder vi ska vidta för att detta inte ska ske igen, säger kvalitetschef Lena Sparring i ett utskick.

Annons

Produkten kommer inte längre att släppas förbi kassorna i Icas butiker. Kunder som köpt varan kan återlämna den, reklamera den eller ta kontakt med Icas kundtjänst.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons