Annons
Baserat på pressmeddelande
Skellefteå AIK får tillbaka Pär Lindholm som spelat i KHL den gångna säsongen.

Klart: Pär Lindholm återvänder till Skellefteå AIK nästa säsong: ”Ska vara en ledande spelare i det här laget”

SPORT Efter en säsongs utlandsäventyr återupptar han sitt kontrakt och kliver in som en viktig kugge i lagbygget 22/23. "Jag vill ta för mig och visa att jag ska vara en ledande spelare i det här laget", säger Pär Lindholm, i ett pressmeddelande.

Annons

Pär Lindholm vände tillbaka i slutet av säsongen 20/21 med ett kontrakt kritat till 2025. Han stod för 9 poäng på 11 grundseriematcher, samt 6 poäng på 12 slutspelsmatcher. Förra säsongen var han utlånad till KHL-laget Ak Bars Kazan, men nu har han vänt hem på nytt för att återuppta det kontrakt han skrev ifjol.

– Det känns otroligt kul och inspirerande. Jag ser fram emot kommande säsong. Först och främst en härlig sommar men sedan att kunna gå på is i Skellefteå Kraft Arena igen, med fullsatta läktare, är något jag verkligen ser fram emot, säger Lindholm.

Han stod för 19 poäng på 29 matcher under säsongen 21/22 och summerar det som en lärorik erfarenhet.

Annons

– Jag har hämtat hem lite mer rutin och lite mer av allt möjligt egentligen. Det har varit en bra säsong och man har fått se och lära lite andra knep och tricks som kanske inte syns så mycket i Sverige, utan det är lite av ett annat spel där borta och jag ska försöka ta med mig det som funkar och lämna det som inte har funkat. Nog är det lite nytt men i det stora hela är jag samma spelare.

Det har varit en bra säsong och man har fått se och lära lite andra knep och tricks som kanske inte syns så mycket i Sverige.

Lindholm kliver in som en av de mer rutinerade spelarna i det pågående lagbygget och är redo att anamma ansvaret som följer med det.

– Jag vill ta för mig och visa att jag ska vara en ledande spelare i det här laget. Försöka hjälpa de yngre, men även de äldre, att ta fler steg, vilket såklart gäller mig också. Jag börjar komma upp lite i åren nu och man börjar ju verkligen vara på övre halvan när det kommer till ålder, och det blir ju mer generellt en ledarroll av att man är äldre. Då gäller det att vara en bra förebild för de yngre och visa vad som krävs för att vinna.

Annons

Pär har hoppat på försäsongståget, som körde igång förra veckan, och lägger stort värde vid denna tid på året.

– Den blir väldigt viktig för mig i år. Jag kommer från några år utomlands och man bygger inte kroppen riktigt på samma sätt borta så det gäller att ställa om lite och verkligen ta tillvara på sommaren och förbereda sig på det sätt som går. Jag menar, det är större is här och det krävs kanske lite mer kondition så då får man lägga lite mer fokus på det än man gjort tidigare år.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå AIK
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons