Annons
Patrik Sandhu Wilén vid Videung, Roger Öhlund vid Conifer Vision och Magnus Eriksson vid Storfors Plåt. Foto: Pressbild

Årets Smartup: Klart vilka som har chansen att ta hem årets fina pris

NÄRINGSLIV På onsdagen presenteras de nominerade till Årets Smartup 2022. Det är Videung, Conifer Vision och Storfors Plåt som har chansen att vinna årets pris.

Annons

Utmärkelsen delas ut av Smartup Skellefteå, ett samarbete mellan flera företags- och innovationsfrämjande aktörer som tillsammans stöttar dem som vill utveckla en idé, starta ett företag eller växla upp ett befintligt sådant.

De nominerade ska dels ha tagit del av detta. De ska även ha en hållbar, nyskapande idé med tillväxtpotential, som bedöms vara bra för Skellefteå. Årets finalister beskrivs också som en stark trio.

Annons

– Storfors Plåt, Conifer Vision och Videung har alla visat idérikedom, driv och kapacitet, något som gör dem till utmärkta finalister, säger Pernilla Lindmark, affärsutvecklare och ansvarig för Smartup på Skellefteå Science City, i ett pressmeddelande.

– Alla nominerade företag har med imponerande innovationskraft utvecklat en produkt eller lösning som tillgodoser aktuella behov. Videung har med hållbarhet i fokus tagit fram en unik säng, Storfors Plåt har hittat en digital lösning som gör att företag sparar tid i offertprocessen och Conifer Visions smarta produkt underlättar tillgångsförvaltningen för skogsägare och skogsbolag, fortsätter hon.

Annons

Utmärkelsen delas ut under näringslivsdagen Bizbuz och den 3 juni och är förenad med en prissumma på 50 000 kronor.

Nomineringar till Årets Smartup 2022

Storfors Plåt
Storfors Plåt nomineras till Årets Smartup för sin nytänkande lösning som ger deras kunder en unik möjlighet att med hjälp av en surfplatta eller mobiltelefon själv mäta in sitt tak, välja material, visualisera resultatet samt se den totala kostnaden. Helt enkelt ett mobilt kalkylverktyg som levererar korrekt mätdata samtidigt som det ger en ökad kundupplevelse.

Storfors Plåt satsar nu helhjärtat på att lansera denna efterfrågade lösning på marknaden, och att vinna Årets Smartup skulle ge en tydlig boost både vad gäller utveckling och produktifiering.

Conifer Vision AB
Conifer Vision nomineras till Årets Smartup för sin innovativa lösning och sitt dedikerade arbete att digitalisera skogsindustrin. Den egenutvecklade AI-baserade SaaS-lösningen analyserar bildmaterial i syfte att optimera skoglig förvaltning för såväl skogsföretag, entreprenörer och privata skogsägare. Utöver detta bidrar lösningen även positiva klimateffekter genom att öka inbindningen av CO2.

Den drivkraft som Conifer har att förbättra branschen tillsammans med det positiva mottagandet hos flertalet stora kunder i både Sverige och utomlands gör att de är en självklart kandidat till Årets Smartup.

Videung
Videung nomineras till Årets Smartup för sin banbrytande produkt som har möjlighet att förändra den globala sängindustrin. Genom att fokusera på hållbarhet, lokala material och digitala processer har de utvecklat en revolutionerande säng som är skonsam mot såväl miljön som de som sover i sängen.

Videung har både den kunskap och produkt som krävs för att förändra hela sängindustrin att bli mer hållbar. Att vinna Årets Smartup skulle bidra med att den förändringen börjar i Skellefteå.

Källa: Smartup Skellefteå

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons