Annons
Foto: Arkivbild

I helgen: Flera bötfällda – invånare ingrep när man gick lös på bilrutor

NYHETER Polisen har bötfällt flera personer i helgen. En man har också anmälts för skadegörelse på en bil i Skellefteå.

Annons

Fem personer bötfälldes under lördagskvällen och natten. Vid åtta-tiden stoppades en förare i Ursviken för otillåten användning av sin mobiltelefon. En a-traktorförare stoppades i centrala stan strax efter midnatt, och bötfälldes för bristfällig LGF-skylt. Hen fick också en tillsägelse om att ta bort sin otillåtna solfilm från framrutan.

Strax senare bötfälldes en bilist som spelat hög, störande musik i centrum, och vid ett-tiden stoppades en annan a-traktor på Vitberget. Den föraren bötfälldes för onödig och störande körning plus bristfällig LGF-skylt. Halv två fick en lastbilschaufför en ordningsbot på E 4 i Skellefteå, efter att ha kört för fort.

Annons

Vid två-tiden genomfördes också en nykterhetskontroll på Mekanvägen i Klemensnäs, där alla som stoppades var nyktra.

Senare på söndagsförmiddagen larmades polisen ut i centrala stan. En man ska då ha slagit sönder rutor på en bil, blivit stoppad av allmänheten och lämnat platsen. Polisen kom dit och sökte i området, men hittade honom inte. En dryg timme senare var mannen dock tillbaka.

Polisen tillkallades på nytt och mannen avvisades därifrån. Han misstänks nu för skadegörelse och patrullen har upprättat en anmälan.

Annons

Även under natten till måndag uppmärksammades en skadad bil, strax utanför Skellefteå. Utrustning ska också ha stulits från den. Polisen kontaktade bilägaren och upprättade en anmälan om skadegörelse samt stöld.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons