Annons
Mikael Bergmark och Joachim Manberg, som grundat Northlink i Skellefteå. Foto: Pressbild

Företag får ny, stark delägare – ger nya möjligheter: ”Spännande steg”

NÄRINGSLIV Den globala förpackningsleverantören Nefab går in som ny delägare av Northlink i Skellefteå.

Annons

Det går bra för snabbväxande Northlink, som erbjuder lager- och logistiklösningar till internationella bolag med behov i norra Sverige. Nu står det klart att företaget krokar arm med förpackningskoncernen Nefab, som kliver in som ny delägare.

– Vi är väldigt glada och stolta. Med Nefab som delägare så får vi in en global aktör med hög kompetens, stor internationell erfarenhet och inte minst en enorm kapacitet, säger Joachim Manberg, vd på Northlink, i ett pressmeddelande.

Annons

– Detta blir ett otroligt spännande steg för Northlink. Nu kommer vi att kunna erbjuda skräddarsydda lösningar lokalt eller internationellt oavsett storlek på projekt eller kund, förklarar han.

Nefab har huvudkontoret i Jönköping och verksamheter i 35 länder totalt. Årligen omsätter koncernen över sju miljarder kronor. Frank Hall, vd på Nefab Packaging Sweden AB och chef för Norden, är också glad för samarbetet med aktören i norr.

Annons

– Genom Northlink så kan vi nu erbjuda kunderna i norra Sverige lokala tjänster med global samordning av logistik- och förpackningslösningar som både reducerar kostnader och minskar miljöpåverkan, säger han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons