Annons
Mikael Bergmark och Joachim Manberg. Foto: Northlink

Öppnar största tredjepartslagret i norra Sverige – med leveranslager i Skellefteå: ”Självklara platsen”

NÄRINGSLIV Nu öppnar entreprenörerna Joachim Manberg och Mikael Bergmark Northlink – ett tredjepartslager för nationella och internationella leverantörer med lagerbehov i norra Sverige.

Annons

Med alla företagsetableringar som sker tycker entreprenörerna Joachim Manberg och Mikael Bergmark att timingen känns helt rätt. De anser även att mycket talar för att Skellefteå kommer att bli en av Sveriges främsta tillväxtzoner under 2020-talet.

Redan vid öppnandet förfogar Northlink över 30 000 kvadratmeter totalt, fördelat på två anläggningar. Det gör Northlinks tredjepartslager till det största i norra Sverige.

Ett stort centrallager på 27 000 kvadrat finns i Robertsfors. Ett modernt leveranslager på 3 000 kvadrat har etablerats i delar av Nordic Lights gamla lokaler på Solbacken.

Annons

Deras strategi är att etablera ett strategiskt placerat centrallager, mitt i norra Sverige, och flankera det med moderna, lokala tredjepartslager i de starkaste tillväxtzonerna.

– Där känns Skellefteå med sin tillväxt som den självklara platsen att etablera vårt första leveranslager på, berättar Joachim Manberg i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons