Annons

Trafikverket: Svårt på vägarna nu – så håller du koll på läget i realtid

NYHETER Alla som har möjlighet uppmanas lämna bilen hemma under fredagen. Den som ändå måste ut rekommenderas vara väl förberedd. Det finns också sätt att hålla koll på väglaget i realtid.

Annons

Vid lunchtid är väglaget mycket besvärligt söder om Skellefteå. Trafikanter kan vänta sig halka, snörök och snödrev, både på E 4 och Burträskvägen. I övriga väderstreck är det inte riktigt lika illa, men enligt Trafikverket är väglaget fortfarande besvärligt här.

Enligt Skellefteå kommun kommer plogning att ske hela fredagen, men alla som kan uppmanas lämna bilen hemma i dag. Räddningstjänsten har gett samma råd. Du som måste ut rekommenderas vara väl förberedd med kläder, spade och bra vinterdäck.

Annons

På Trafikverkets hemsida kan du även följa vägsituationen i realtid. Du får se en karta över vägnätet, och när du klickar på en färgad sträcka får du information om väglaget.

Läget vid lunchtid på fredagen. Den röda färgen signalerar att väglaget är ”mycket besvärligt” och den gula signalerar ”besvärligt”. I menyraden till vänster kan du välja vilken sorts information du vill se. Foto: Skärmdump från Trafikverket

I menyraden till vänster väljer du vilken sorts information du är intresserad av. Om du inkluderar alternativet ”Vägväder” dyker vädersymboler upp på kartan, och genom att klicka på dessa kan du se bilder från vägväderkameror som uppdateras kontinuerligt.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons