Annons
Johan Rheborg kommer tillbaka med sin hyllade föreställning. Foto: Sven Burman / All Things Live

Johan Rheborgs succéföreställning om ”Ove” till Sara kulturhus i höst

NÖJE I höst kommer Johan Rheborg till Skellefteå med sin hyllade enmansföreställning “En man som heter Ove”, från boken med samma namn.

Annons

I över 20 år har komikern och skådespelaren Johan Rheborg skapat träffsäkra skildringar av udda karaktärer. Enmansföreställningen “En man som heter Ove, i Emma Buchts regi, var också en publiksuccé när den spelades mellan 2015 och 2018.

Föreställningen är baserad på Fredrik Backmans bok med samma namn. Johan Rheborg spelar den vresige Saab-förespråkaren Ove, till synes bitter och grinig, men skenet kan bedra. När de nyinflyttade grannarna råkar backa på hans brevlåda inleds en serie händelser som får stora konsekvenser för både Ove och resten i kvarteret.

Annons

– Jag tycker om att spela Ove eftersom han berör. Han är en väldigt svensk man som många känner igen och som publiken verkar gilla. Det är dessutom en oerhört stark kärlekshistoria vilket är precis vad vi behöver nu, säger Johan Rheborg i ett utskick.

I höst kommer föreställningen tillbaka. Johan Rheborg gör en ny Sverigeturné och den 28 september kommer “Ove” till Skellefteå och Sara kulturhus.

Annons

– Det är fantastiskt roligt att få spela en så här bra berättelse. Jag är oerhört stolt över att få spela min favoritmonolog ännu en gång, säger han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons