Annons
Olof Wretling under en annan föreställning. Foto: Andreas Nilsson / All Things Live

Olof Wretling gör show av omtyckt vinterprat – kommer till Skellefteå

NÖJE Komikern och berättaren Olof Wretling, känd från bland annat “Mammas nya kille”, “Bäst i test” och Klungan, gör föreställning av ett av sina uppskattade vinterprat i P1: “Kaffet på nattåget” från 2019. I höst tar han showen till Skellefteå.

Annons

Föreställningen beskrivs som en lekfull och komisk iscensättning av Olof Wretlings hyllade Vinter i P1-program. Efter att ha tappat rösten ska Olof ta nattåget från Umeå till Stockholm, för att undersöka stämbanden, och får sällskap i nattkupén av inga mindre än Torgny Lindgren, Sara Lidman och PO Enquist.

– Jag kommer spela alla roller själv. Just nu övar jag på att låta som Sara Lidman och min fru håller på att bli tokig på mig, berättar han i ett pressutskick.

I “Kaffet” tas publiken med på en resa, både genom Sverige och Olof Wretlings liv. Då med berättelser om hur han hämtat kraft ur vänskap, det roligaste ljudet på jorden och en komikers kanske värsta mardröm, att just tappa rösten. Samtidigt ställs frågan “säger man verkligen ‘kaffet’ om kaffe?”

Annons

– Den här händelsen skulle kunna tas för en skröna. In i tågkupén kliver Torgny Lindgren. Jag har egentligen talförbud efter att ha tappat rösten under en föreställning. Men så ringer Torgnys telefon: ”hallå… ja, jag kan ta en kopp kaffet”, beskriver Olof Wretling.

– Eftersom dialekten pekar likt ett tumavtryck på den plats vi kommer ifrån, måste jag bara fråga om jag hört rätt: ”ursäkta Torgny, sa du precis kaffet om kaffe?”. Välkommen till vagn 12 och nattåget mot Stockholm.

Föreställningen har premiär på Scalateatern i Karlstad i september – och helgen den 22-23 oktober framträder Olof Wretling på Nordanåteatern i Skellefteå.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons