Annons
Skogsstjärnan och Pråmen har varit i drift sedan i januari 2020. Foto: Arkivbild

En av förskolebussarna flyttas till annan skola – pedagogerna också

NYHETER Till hösten kommer en av de två förskolebussarna att byta skola.

Annons

Strax före årsskiftet beslutade för- och grundskolenämnden att förskolebussarna ska bli en fast del av förskoleverksamheten i kommunen, efter en projektperiod på två år.

– Det känns fantastiskt roligt att förskolebussarna blivit en del av den fasta förskoleverksamheten då bussarna erbjuder ett utomhuspedagogiskt arbetssätt och möjligheten till nya läromiljöer, säger Linda Karlsson, rektor på förskolebussen Pråmen, i ett pressmeddelande.

Bussarnas ska placeras utifrån behov. Till hösten är det bestämt att Pråmen kommer att stanna kvar i Skelleftehamn och ingå i Hamnens förskola, medan den andra omplaceras. Skogsstjärnan flyttar från Hagens förskola på Norrböle och blir en ny, femte avdelning på Barnportalens förskola i Kåge.

Annons

– Förskolebussarnas pedagogiska verksamhet ger förutsättningar för en lärorik tid i förskolan, säger Kerstin Steinvall, avdelningschef förskola.

Enligt Skellefteå kommun ska alla som berörs få alternativ på lösningar, som blir så bra som möjligt för vårdnadshavare och barn. Pedagogerna som jobbar på Skogsstjärnan kommer att följa med bussen till Kåge.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons