Annons
Foto: Arkivbild

Besked om tidsplan för arbetet på Medledammen: ”Det har gått bra”

NYHETER Sedan juni förra året har vägen över Medledammen hållits stängd på dagarna. Det har inneburit problem för en del, men snart ska väntan vara över.

Annons

Det är ett större underhåll som har genomförts på dammlucka 1. Statkraft har bland annat lagat betongskador, bytt värmesystem runt dammluckans tätningsytor, blästrat och målat. Av säkerhetsskäl har de också stängt vägen dagtid, sedan juni förra året.

Denna avstängning har skapat reaktioner. Dammen är vältrafikerad normalt och vägen har, med viss oregelbundenhet, hållits stängd mellan klockan 06.00 och 18.00. Tider som bland annat fått föräldrar i Klutmark att reagera, eftersom skol- och arbetsresor påverkats så kraftigt.

Snart kan den olägenheten vara över. Om några veckor är underhållsarbetet tänkt vara färdigt och projektledaren Sture Andersson, drift- och underhållschef vid Statkraft, säger att de håller tidsplanen. Den 22 april siktar de på att öppna dammen för allmäntrafik igen.

Annons

Hur har arbetet gått?

– Det har gått bra. Det har varit en del mindre produktionsproblem längs färden, men inget som inte gått att hantera, berättar projektledaren.

Arbetet har pågått länge och han förstår att människor har påverkats.

– Vi har gjort detta för att vi måste, men jag förstår att arbetet har ställt till det för en del. Jag vill tacka för tålamodet hos alla som bor i området, säger Sture Andersson.

Framtidens arbete

Statkraft har även gjort ett tillägg uppe på dammen. Att vägen är smal och vältrafikerad har identifierats som en risk för personalen som jobbar här. Sture Andersson berättar att de därför gjort en skyddad del på vägbanan, för när de behöver komma tillbaka hit.

Annons

– När vi öppnar vägen för trafik igen så blir den delen avsedd för gångare, men den är framför allt för vår personal, förklarar han.

Det görs löpande underhåll på Medledammen, men sällan av storleken som på arbetet de genomfört nu.

Finns det någon plan för när nästa stora underhåll kan bli aktuellt?

– Nej. Vi håller på att göra en studie som ska resultera i en framtida plan, men i nuläget kan jag inte säga vilket år det blir, säger Sture Andersson.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons