Annons
Foto från ett tidigare år på Stadsfesten då Kitteltältet låg bakom det stora tältet vid älven. Till höger Nadia Wallmark, som driver Rustique. Foto: Arkivbilder

Stadsfesten 2022 – ny, lokal aktör tar över stora tältet vid älven: ”Ser verkligen fram emot att vara med”

NÖJE När Stadsfesten kommer tillbaka för kanske sista gången blir det med Rustique i skötsel av mat, dryck och underhållning vid älven, där gänget tar över driften av det stora nöjestältet.

Annons

Vi har tidigare berättat att Stadsfesten, som kommer tillbaka efter två års uppehåll, också kan sjunga på sista versen. Det gör arrangörerna än mer beslutsamma om att skapa ett häftigt, minnesvärt evenemang. Sedan tidigare är både Magnus Uggla och The Ark, som återförenas för en sista avskedsturné, klara för festivalen.

– Det här blir “grand finale” för en central stadsfest i Skellefteå, sade Joachim Manberg, som arrangerar Stadsfesten tillsammans med Mikael Lundmark och Niclas Hällgren, i december.

Tältaktiviteterna vid Skellefteälven har varit ett populärt inslag, som länge skötts av Afterski Team. När festen kommer tillbaka blir det med Nadia Wallmark och resten av gänget på Rustique i skötsel av mat, dryck och underhållning. Som vanligt ska det vankas aktiviteter såväl dag- som kvällstid, coverband och dj:s.

Annons

– Vi ser verkligen fram emot att få vara med och vara en viktig aktör under Stadsfesten 20222. Vi på Rustique kommer att göra allt för att skapa en festival som Skellefteborna sent ska glömma. Det känns extra viktigt då det här verkar bli den sista Stadsfesten i centrala stan, berättar Nadia Wallmark i ett pressmeddelande.

Arrangörstrion är också mycket nöjd med den nya lösningen. Tillsammans med Rustique tänker de bland annat återskapa den stora företagskväll som tidigare anordnats på festivaltorsdagarna nere vid älven. Mikael Lundmark beskriver den som en gemensam, gigantisk personalfest.

– Vi är mycket nöjda med att ha kunnat knyta till oss ett lokalt företag för driften av en av våra viktigaste enheter under festivalen, säger han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons