Annons
Artisterna ställer sig alla bakom initiativet. Foto: Northevent

Pengar från konsert i Skellefteå till arbete för krigsdrabbade i Ukraina

NYHETER Den 21 mars anordnas en välgörenhetskonsert i Sara kulturhus. Nu är det bestämt att allt överskott kommer att skänkas till hjälparbete i Ukraina. Så blir det även när turnén intar Örnsköldsvik.

Annons

Sverigestjärnan Sonja Aldén är klar för scenen, tillsammans med hemvändande Joel Nunez och populära acapellagruppen Dais från Stockholm. De ställer sig helhjärtat bakom initiativet att låta pengarna gå till arbete i Ukraina.

– Det känns viktigare än någonsin att nu få ge hopp och livsgnista till våra medmänniskor genom musiken, berättar Sonja Aldén i en kommentar.

Överskottet går till barnrättsorganisationen Erikshjälpen som för samtal med en Ukrainsk organisation, om att inleda en insats med fokus på krigsdrabbade kvinnor och barn. Det handlar bland annat om att ge psykosocialt stöd, mat och andra förnödenheter, samt utbildning till socialarbetare och andra som tar emot de drabbade.

Annons

– Jag hoppas verkligen att folk vill komma och vara en del av vår “en kväll för Ukraina”. Vi måste vara mer enade nu, mer än någonsin tidigare, konstaterar Joel Nunez.

Även medlemmarna i Dais tycker det är viktigt att vara med och göra skillnad.

– Särskilt att vi som är av den yngre generationen kan vara med bidra genom vår musik så att det hjälper vår omvärld känns otroligt bra i våra hjärtan, berättar de.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons