Annons
Foto: Diös

Ny aktör satsar i Skellefteå: Köper delar av Vintergatan • Vill utveckla stadskärnan – ”Perfekta köparen”

NÄRINGSLIV Diös säljer sin del av Vintergatan, tre fastigheter i centrala Skellefteå, till fastighetsbolaget Point Properties.

Annons

De senaste året har Diös storsatsat i Skellefteå. Bolaget har förvärvat åtta fastigheter med ett totalt fastighetsvärde på över en miljard kronor. Att de nu säljer Vintergatan-fastigheterna beskrivs som ett steg för att möjliggöra ytterligare tillväxt och förvärv.

– Diös är i ett expansivt skede och Skellefteå är en viktig stad för oss. Nu säljer vi vår del av Vintergatan som ett naturligt steg i att ytterligare optimera vårt bestånd, och ge oss ännu bättre förutsättningar att fortsätta utveckla våra nya och befintliga fastigheter, säger Maria Fjellström, affärschef vid Diös Skellefteå, i ett pressmeddelande.

– Point Properties vision för fastigheterna gör dem till den perfekta köparen och vi ser fram emot att fortsätta utveckla och skapa långsiktigt hållbara värden för staden tillsammans med dem, berättar hon.

Annons

Ny aktör i Skellefteå

Point Properties, som nu etablerar sig i Skellefteå, har ett särskilt fokus på den här fastighetstypen. Bolaget har största delen av sitt bestånd i södra och mellersta Sverige, och arbetar med utveckling av stadskärnor i små och mellanstora städer.

– Det är med stor glädje vi gör vårt första förvärv i Skellefteå. Vi köper välskötta fastigheter på väldigt intressanta orter och stärker nu vår närvaro i norra Sverige. Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete tillsammans med Diös i Skellefteå för att fortsätta utveckla centrumkärnan, säger vd Magnus Åkesson.

Affären med Diös omfattar även fastigheter i Gävle, Falun och Umeå, och är villkorad av ett finansieringsförbehåll som förfaller under maj. Tillträde planeras till den 1 juni.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons