Annons
Vintergatan. Foto: Pressbild

Klart: Ny matvarubutik öppnar i Vintergatan när Ica flyttar ut: ”Känns riktigt bra att fortsätta skapa en stark stadskärna”

NYHETER Nu är det klart vem som flyttar in i Ica Torgets lokaler i Vintergatan.

Annons

Hösten 2020 offentliggjorde Ica Torget, som i dagsläget finns i gallerian Vintergatan, sina planer om att flytta till nybyggda lokaler intill Citykompaniets parkeringsgarage.

Vem som skulle ta över deras nuvarande lokaler har varit okänt – fram till nu. I ett pressmeddelande berättar fastighetsbolaget Diös att Coop Nord blir nya hyresgäster.

  Det är ett stort intresse för den positiva utvecklingen i Skellefteå. Vi är väldigt glada över att nu få meddela att vi tecknat detta viktiga avtal med Coop Nord och ser fram emot att välkomna dem som ny hyresgäst hos oss. Det känns riktigt bra att fortsätta skapa en stark stadskärna med en attraktiv livsmedelsbutik, säger Maria Fjellström, affärschef, Diös Skellefteå.

Citykoncept

Lokalen har en total butiksyta på 1 730 kvadratmeter, varav 1 000 kvadratmeter säljyta. Den nya Coop-butiken får ett citykoncept som riktar sig till ”folk på språng” och som utöver det vanliga utbudet även erbjuder fiskdeli, varm buffé och salladsbar. Det kommer även att finnas en kafédel med sittytor inne i butiken.

Annons

Eftersom lokalen redan inhyser en annan livsmedelsbutik ska Coop:s anpassningar kunna optimeras och göras på ett hållbart sätt.

– Vi är mitt i en hållbar omställning av alla våra butiker och har därför ett stort fokus på teknik och belysning. I den nya butiken i Skellefteå applicerar vi flera av dessa lösningar samtidigt som sortimentet ska möta våra höga hållbarhetskrav, berättar Henrik Skyttberg, vd Coop Nord.

Inflyttning planeras till januari 2023.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons