Annons

BILDSPEL: Full aktivitet i lokalen – snart öppnar nya restaurangen på gågatan: “Det kommer bli grymt”

MAT Nu händer det saker i den gamla Resia-lokalen på gågatan, där Hälsobaren flyttar in. Personalfrågan är löst och restaurangen hoppas öppna om en dryg månad: "Vi tror stenhårt på Skellefteå"

Annons

Härom dagen firades fyraårsjubileet i Örnsköldsvik, där paret Rebecca Andersson och Patrik Ström öppnade sin första restaurang. Sedan dess har Hälsobaren även öppnat i Umeå och Skellefteå står på tur. Här har de tagit över den tidigare Resia-lokalen, på hörnet mot gågatan och Stationsgatan i centrala stan.

– Fastighetsägaren Olov Mannberg hörde faktiskt av sig till oss. Vi hade egentligen inte sökt någon lokal, men han gillade vårt koncept och undrade om vi ville komma och kika på den här. Vi såg direkt stora möjligheter, både med läget och lokalen i sig, berättar Patrik.

Bitarna föll på plats, och de har inte sett tillbaka. I dag har bland annat väggar, pelare och tak målats i samma dova, skogsgröna nyans som på de andra restaurangerna. Mycket återstår ännu att fixa, men leveranserna rullar in och personalfrågan är redan löst.

Annons

– Det är helt klart. Vi har en restaurangchef som kommer att stå med tyglarna här, plus fyra deltidstjänster på 75 respektive 50 procent. Så då blir fem fasta tjänster. På somrarna kommer vi förmodligen att behöva ta in någon mer, säger Patrik.

Restaurangens inriktning

Konceptet är att det ska vara snabbt, enkelt och gott att äta bra mat. Hälsobaren har fika på menyn, men fokus ligger på sallader, poké bowls, wraps och smoothies. Patrik berättar att allt görs från grunden och serveras snabbt.

– Det är ett snabbmatställe med mycket väl valda råvaror, kan man säga. Eftersom vi gör allting från grunden kan man också välja fritt, så att man verkligen får det man vill ha.

Foto: Hälsobaren

Vilket mottagande har ni fått på de andra ställena?

– Vi har bara vuxit, så det är jätteroligt. Första året utsågs vi till årets lunchkrog av befolkningen i Övik, så det är ett väldigt fint kvitto. Det har fått oss att vilja driva på och erbjuda det här uppåt norrlandskusten, förklarar Patrik.

Lugn känsla och skönt häng

Lokalen har 270 kvadratmeter yta totalt, varav 180 kvadrat serveringsyta. Ett bakre rum avsätts för sällskap att hyra. Restaurangen kommer att söka tillstånd för uteservering på gågatan utanför, berättar Patrik, och längre fram hoppas de även kunna servera gäster på kvarterets innergård.

Annons

Vilken känsla vill ni skapa här?

– Man ska kunna komma hit och känna lugnet, det är därför som vi valt den här naturliga färgen. Det finns också en tanke med varenda lampa och möbel vi tar in. Det låter lite klyschigt, men vi vill ha den här vardagsrumskänslan med skönt häng. Om det så är med familjen, kompisarna eller kollegorna.

Hälsobaren hoppas slå upp portarna kring månadsskiftet april-maj.

– Vi tror stenhårt på Skellefteå. Det händer så mycket i staden och det är jättemycket folk i rörelse här, så det kommer att bli grymt, säger Patrik Ström.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons