Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Jonas Bilberg

Fler platser än någonsin på länets yrkesutbildningar – beviljas drygt 200 miljoner kronor i statsbidrag

NYHETER VästerbottensVux har beviljats mer än dubbelt så mycket i statsbidrag jämfört med i fjol. Det leder till många fler utbildningsplatser, berättar Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

Annons

VästerbottensVux är ett samarbete mellan länets vuxenutbildningar, där Vux i Skellefteå ingår. De erbjuder bland annat utbildning till automationsoperatör, CNC-operatör, kock, yrkeschaufförer, barnskötare, skogsmaskinförare och undersköterska, för att nämna några.

Nu har VästerbottensVux beviljats drygt 200 miljoner kronor i statsbidrag från Skolverket, att jämföra med fjolårets bidrag på drygt 80 miljoner.

– Vi kände att om det är någon gång vi ska ta i från tårna när vi söker vårt bidrag så är det nu, berättar Simon Dahlgren, verksamhetschef på Vux i Skellefteå, i pressmeddelandet.

Annons

– Först beviljades vi 40 procent av vad vi ansökte om men sedan när vi fick det slutgiltiga beskedet beviljades vi hela summan. Det är såklart mycket tack vare samhällsomvandlingen vi befinner oss i och alla blickar på Västerbotten, säger han.

Ökningen innebär att antalet utbildningsplatser kommer att bli betydligt fler under 2022. Det kan bli uppemot 2 500 i länet, varav 800 beräknas hamna i Skellefteå. Var utbildningsplatserna placeras är dock anpassningsbart och kan justeras utifrån var behovet och efterfrågan finns, vilket är möjligt tack vare samarbetet mellan kommunerna.

Annons

– Det är det som är så bra med VästerbottensVux – att vi kan omfördela utbildningsplatserna sett till var behovet finns för stunden och att det verkligen gynnar hela länet. Något som är väldigt viktigt under samhällsomvandlingen, säger Simon Dahlgren.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons