Annons
Sponsrad artikel
Lina Bäckman och Amanda Brännström trivs på Latitude 64. “Det jobbar människor i alla åldrar och med olika bakgrunder här, och ungefär lika många kvinnor som män. Det är väldigt trevlig stämning”, säger Lina.

Skellefteföretag fortsätter att växa – vill anställa 40 personer i år: ”Intresset har exploderat”

ANNONS Discgolf-företaget Latitude 64° har utvecklats från ett litet sidoprojekt till att vara ett av de största i branschen. Nu har de flyttat till nya lokaler på Solbacken – och söker nya medarbetare. “Vi behöver folk inom många olika yrkeskategorier”, säger Tomas Ekström.

I början av 2000-talet fick de fyra vännerna Tomas Ekström, David Berglund, Johan Åström och Svante Eriksson en idé om att göra sina egna discar. De har alla en bakgrund som discgolfspelare, och drevs främst av nyfikenhet.

– Det roligaste var att testa spela med discarna som vi gjorde, för att se om vi lyckades göra något bra. Vi tänkte att det skulle vara kul att få någon typ av sidoinkomst av det så småningom, men att det skulle bli så här stort hade vi aldrig kunnat drömma om, berättar Svante.

Att det skulle bli så här stort hade vi aldrig kunnat drömma om.

I dagsläget har företaget nyligen expanderat till nya lokaler på Solbacken, som Nordic Light tidigare höll till i. Här finns nära 10 000 kvadratmeter yta att växa på, samtidigt som de – tillsvidare – även behåller de 3 500 kvadratmeter på Hedensbyn där produktionen redan är i full gång.

– När vi startade upp 2005 hade vi en liten källarlokal på 16 kvadratmeter, och nu är vi här, säger Svante samtidigt som han blickar ut över den nya maskinparken som håller på att byggas upp.

Samtidigt har omsättningen ökat kraftigt, från 57 miljoner 2019 till över 240 miljoner 2021.

– Intresset för discgolf har exploderat under pandemin, och vi ser ingen anledning till att det skulle minska igen – även om världen återgår till det mer normala. Den som väl börjat med discgolf brukar bli fast, säger Tomas och ler.

Bred sport

Själva sporten har även utvecklats över åren och passar idag lika bra för de som spelar för rekreations skull – som för de som vill bli bäst i världen och tjäna pengar på proffstouren.

– Det är en enormt bred sport, och en av få sporter där proffs och amatörer använder samma utrustning, säger David.

Tomas Ekström, David Berglund, Johan Åström och Svante Eriksson startade Latitude 64 i en källarlokal i Bergsbyn. Nu har de nyligen flyttat in i nya lokaler – som är 10 000 kvadratmeter stora.

För att möta den efterfrågan som finns behöver Latitude 64° även mer personal. Bara sedan årsskiftet har de ökat från 70 till 80 personer, och under 2022 kommer det att anställas ännu fler.

– Vi har verkligen världens bästa personal, och vi räknar med att anställa 40 personer till under 2022. Det gäller många olika yrkeskategorier, allt från formsprutare och maskintekniker till lagerhanterare, kvalitetskontrollanter, ekonomer och säljare, säger David.

Medarbetare i alla åldrar

Två av dem som jobbar på företaget är Amanda Brännström och Lina Bäckman. Lina började den 1 juni förra året.

– Jag hade ingen aning om att discgolf var så här stort runt om i världen. Jag har själv bara spelat någon enstaka gång, men det lär bli fler, säger hon och ler.

Jag hade ingen aning om att discgolf var så här stort runt om i världen

Lina uppskattar även att det är bra dynamik på arbetsplatsen.

– Det jobbar människor i alla åldrar och med olika bakgrunder här, och ungefär lika många kvinnor som män. Det är väldigt trevlig stämning, säger hon.

Amanda Brännström och Lina Bäckman.

Amanda har bara jobbat på Latitude 64° i fyra dagar när den här intervjun görs.

– Men utifrån det jag upplevt hittills så trivs jag jättebra. Vi plockar, packar, bygger hyllor och organiserar, säger hon.

latitude64.se/karriar finns alla lediga tjänster publicerade, men även möjlighet att skicka in en så kallad spontanansökan. Det är ett bra alternativ om du känner att du vill jobba på Latitude, men inte vet exakt med vad.

Vi söker helt enkelt bra människor.

– Det är sällan som någon har gått en utbildning för exakt det vi gör här, men då får man lära sig på plats. Vi söker helt enkelt bra människor, säger Johannes Högberg, kommunikationsansvarig, som dessutom poängterar att det inte finns något krav om att man ska ha spelat discgolf förut.

– Men det finns en risk att du kommer att testa, och bli fast, säger han med glimten i ögat.

Vill anställa 40 personer

Expansiva Latitude 64° producerar discar i världsklass, som de levererar över hela världen.

Nu söker de fler att anställa i Skellefteå, inom bland annat följande områden:

  • Underhållstekniker
  • Maskinoperatörer
  • Kvalitetskontrollanter
  • Lagerpersonal
  • Säljare
  • Ekonomer / HR

Läs mer och ansök på www.latitude64.se/karriar

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Latitude 64°.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons