Annons
Foto: Jan Alfredsson / Region Västerbotten

Arbetsplatsolycka: Person föll åtta meter – fördes till sjukhus där inre skador missades • Ärendet anmält

NYHETER En person fördes till sjukhus efter ett högt fall, men inre skador missades och behandlades därför sent. Händelsen har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Maria.

Annons

Olyckan skedde när personen föll från ett tak på en arbetsplats. Ett fall på åtta meter, enligt Region Västerbotten. Ambulans tillkallades och den skadade togs omhand, men framme på akutmottagningen skedde ett missförstånd kring fallhöjden.

Flera skador skulle då gå oupptäckta. Patienten hade öppna frakturer som behandlades, men enligt regionen missades såväl inre blödningar som skador på mjälte och rygg. Likaså en fraktur vid bäckenet. Med det fördröjdes också behandlingen.

Hen blev sämre och flyttades snart till Nus, där kompletterande behandling sattes in.

Enligt Region Västerbotten ska bristfällig kommunikation ha bidragit till att skadorna missades. De har utrett händelsen och jobbar för att minska risken för upprepning. Regionen har också anmält ärendet till Inspektionen för vård och omsorg, för granskning enligt lex Maria.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons