Annons
Baserat på pressmeddelande
Fransesca Quartey.

Västerbottensteaterns vd slutar – ”Det känns förstås i hjärtat mitt”

KULTUR Till sommaren 2022 kommer Västerbottensteaterns vd Fransesca Quartey att avsluta sitt uppdrag, tillkännager teatern i ett pressmeddelande. "Det har varit fantastiska år", berättar hon.

Annons

Hon har varit vd på Västerbottensteatern sedan 2013, men nu planerar Fransesca Quartey alltså att gå vidare. Hon har tidigare fått uppdraget av teaterns styrelse att utveckla och leda verksamheten in i det nya Sara kulturhus, vars öppning försenats.

– Jag accepterade att stanna ytterligare ett år för att leda det förändringsarbete som flytten till Sara innebär. Det känns viktigt att få avsluta det jag påbörjade och se till att Västerbottensteatern landar i det nya huset, berättar Fransesca Quartey i utskicket.

Hon beskriver allting som otroligt stimulerande, att ha varit med om den historiska transformationen som Skellefteå och hela det kommunala kulturlivet genomgår nu.

En positivt tillbakablick

När Fransesca Quartey ser tillbaka på sin tid som vd görs det med en positiv känsla.

Annons

– Det har varit fantastiska år! Teatern står idag på en ekonomiskt och organisatoriskt stabil grund där duktiga och drivna avdelningschefer arbetar i samklang med hängivna medarbetare för att bjuda på det bästa huset förmår. Det sker i en stad med stark framtidstro och ett storslaget och modigt kulturhus som visar att kulturen inte bara får plats, utan är en drivkraft i en växande region, fortsätter Fransesca.

Varmt tack från styrelsen

Från styrelsen sida vill ordförande Martin Hedqvist också ge henne ett varmt tack.

– Fransesca har jobbat oförtrutet med att förbättra och förädla teatern, inte minst organisatoriskt. Samtidigt har hon inte tullat på teaterns själ och väsen utan hela tiden bevarat den arvsmassa som är Västerbottensteaterns, berättar ordföranden.

Annons

– Så det är ledsamt att hon väljer att gå vidare men vi förstår till fullo att en så driftig person söker nya utmaningar. Hon kommer verkligen vara saknad och har för all tid skrivit in sig i Västerbottensteaterns historia, fortsätter Martin Hedqvist i utskicket.

Känns logiskt att lämna över

Fransesca Quartey ser att de uppnått målen som fanns när hon antog vd-uppdraget. Biljettintäkter, antal föreställningar, publikantal, finansieringsgrad och omnämnanden i media – allting ska ha ökat de senaste åren, och nu känns det logiskt att gå vidare.

– Det känns helt rätt att modigt släppa taget och med varm hand överlåta ledningen av Västerbottensteatern till en ny kraft. Men det känns förstås också i hjärtat mitt, där den här teatern har en sån stor plats, säger hon, och berättar att hon blir kvar i stan.

Annons

Fransesca Quartey har inga exakta planer om vad hon ska göra härnäst i Skellefteå, men att hon kommer både att fortsätta jobba med kultur och sitt eget konstnärskap.

Ny vd-rekrytering pågår

Västerbottensteatern står nu inför en spännande framtid där en ny vd ska rekryteras. Det arbetet har påbörjats och enligt teatern kommer tjänsten att utlysas inom kort.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Västerbottensteatern
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons