Annons
Linus Carlsson ser även fram emot SM, som går av stapeln i Skellefteå i augusti. Foto: Pexels / Pressbild

Sverigemästaren väljer företag i Skellefteå inför proffstouren i USA: ”Svenska discar känns helt rätt”

SPORT När discgolfstjärnan Linus Carlsson åker för att tävla i den amerikanska proffstouren kommer det att ske med discar från Latitude 64 i Skellefteå.

Annons

22-årige Linus Carlsson från Borås är redan en av de högst rankade spelarna i världen. Efter att ha vunnit SM i discgolf under både 2020 och 2021, och tagit andraplatsen i EM 2021, rankas Linus nu på 16:e plats.

Härnäst väntar den amerikanska proffstouren Disc Golf Pro Tour, som startar i Las Vegas i slutet av februari. Inför detta har stjärnan ingått ett samarbete med disctillverkaren Latitude 64 i Skellefteå.

– Det känns fantastiskt att äntligen kunna satsa på touren i USA, att dessutom få göra det och spela med svenska discar känns helt rätt, säger Linus i ett pressmeddelande.

Annons

På Skellefteföretaget ser man fram emot att följa Linus framfört.

– Vi tycker ju själva att vi gör världens bästa discar, så det är klart det känns fantastiskt kul att Sveriges bästa discgolfare spelar med våra grejer. Att dessutom få vara med och möjliggöra Linus satsning på USA-touren känns både kul och rätt, säger Johannes Högberg, teamchef på Latitude 64.

Längre fram ges Skellefteborna även möjlighet att se Linus spela på deras hemmaplan. Discgolf-SM 2022 går av stapeln i Skellefteå den 3-6 augusti.

– Självklart vill jag försvara titeln, och att SM hålls i Skellefteå i år gör det bara ännu roligare, säger Linus.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons