Annons
Bilder från ett tidigare evenemang. Pressbild: Marcus Nilsson

Ny omgång av huttrande poesi och musik i Skellefteå – ber om bidrag

NÖJE När den tionde upplagan av Vintersimmet invigs i februari vankas det vakpoesi och musik igen. Nu efterfrågas härliga bidrag.

Annons

Under tioårsjubileet av Vintersimmet planerar arrangörerna att återgå till ett fysiskt evenemang. Själva simtävlingarna ska genomföras den 12 februari, men festen invigs under kvällen före. Då vankas det även muntra tävlingar i vakpoesi och musik i vak.

Arrangörerna efterlyser nu bidrag till tävlingen, där temat är glädje, mörker och kyla.

Bidragen ska senast skickas in den 28 januari. En jury kommer sedan att välja ut sex finalister inom respektive tävling, som får framföra sina verk i Skellefteälvens iskalla vatten, iklädd kreativ utstyrsel. En slutgiltig vinnare utses sedan utifrån tre kriterier.

Annons

I musik i vak-tävlingen handlar det om: hur musiken i sin helhet spelas, den kreativa utstyrseln samt coolt performance. Även i vakpoesi-tävlingen utgår juryn ifrån kreativ klädsel och coolt performance, men också ifrån hur dikten i sin helhet speglar temat.

Bidrag lämnas via arrangörernas hemsida och får max ta 30 sekunder att framföra.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons