Annons
Yrkesgymnasiets elever får nya lokaler till hösten. Foto: Yrkesgymnasiets

Gymnasieskola flyttar till nya lokaler – eleverna informerades idag: “Vi har inte tillräckligt med utrymme”

NYHETER Utrymmet på Hammarängen räcker inte till. Från och med höstterminen kommer Yrkesgymnasiet husera i nya lokaler på Hedensbyn. “Det kommer bli en nystart”, säger Therese Stenwall, kommunikatör och frisörlärare på Yrkesgymnasiet i Skellefteå. 

Annons

Från och med i höst kommer Yrkesgymnasiets elever läsa sina program på Hedensbyn, närmare bestämt på Risbergsgatan, ungefär sex kilometer från det nuvarande läget på Hammarängen. Eleverna på Yrkesgymnasiet blev informerade om lokalbytet tidigare idag.

Therese Stenwall, kommunikatör och frisörlärare på Yrkesgymnasiet i Skellefteå, ser fram emot att byta till större lokaler.

– Det kommer bli en nystart för alla. Vi har inte tillräckligt med utrymme där vi är just nu, det har aldrigt varit så många sökande som i höstas, säger Therese Stenwall.

Annons

Arbetet med de nya lokalerna på Hedensbyn har påbörjats, och allt ska vara klart till terminsstarten i höst.

– Allt kommer vara på plats när eleverna kommer tillbaka efter sommarlovet. Elever som pendlar från exempelvis Skelleftehamn kommer ha närmare till skolan nu, säger Therese Stenwall, och lägger till att elever som får ett längre avstånd efter flytten inte behöver oroa sig.

– Det går gott om bussar till skolan, säger hon.

Det är inte bara eleverna som får mer utrymme, även personalen på skolan kommer få mer plats att jobba på. Exempelvis kurator och skolsköterska kommer få större plats att ta emot elever.

Annons

Programmen på Yrkesgymnasiet har en praktisk inriktning, men hur de nya lokalerna förbättrar förutsättningarna för den praktiska undervisningen återstår att se. Alla detaljer är inte klara än.

– Men klassrummen kommer bli betydligt bättre än de vi har i dagsläget, säger Therese Stenwall.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons