Annons
Foto: Pixabay

Vårdmiss anmäld: Rätt diagnos och behandling dröjde – hittade cancer

NYHETER En patients cancertumör upptäcktes sent, på grund av bristande undersökning och utredning. Nu har händelsen anmälts.

Annons

Patienten i länet sökte vård för bland annat buksmärtor. Besvären troddes först bero på urinvägsinfektion och trots negativa urinodlingar behandlades patienten med flera antibiotikakurer. Besvären fortsatte dock och till slut hänvisades hen till akutvården.

De konstaterade då att personen hade en cancertumör i tjocktarmen, med spridning till levern och urinblåsan. Enligt Region Västerbotten försenades korrekt diagnos och behandling på grund av bristande undersökning och utredning i det tidigare skedet.

Händelsen har därför anmälts till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Maria. Regionen har även själv utrett fallet och jobbar för att minska risken för upprepning.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons