Annons
Foto: Arkivbild

Trafikhelgen: Personer gripna och bilnycklar omhändertagna – en rad trafikbrott uppdagade av polisen

NYHETER Flera misstänks för drog- och alkoholrelaterade brott efter att ha stoppats av Skelleftepolisen under den gångna helgen.

Annons

Polisen i Skellefteå stoppade först en bil vid två-tiden, natten mot lördag. Föraren fick blåsa och uppnådde då nivån för grovt rattfylleri. Hon misstänks dessutom för olovlig körning, då kvinnan saknar körkort, och polisen har omhändertagit hennes bilnycklar.

Samtidigt är en passagerare i bilen misstänkt för innehav av narkotika, enligt polisen.

Vid lunchtid på lördagen stoppades en annan bilist, i samband med en trafikkontroll. Mannen blåste positivt och medtogs för provtagning. Även hans bilnycklar har tagits omhand, i enlighet med polislagen, och patrullen har gjort en anmälan om rattfylleri.

Annons

Sent på lördagskvällen stoppades en annan vådlig färd, denna gång i Klemensnäs vid elva-tiden. En provtagning genomfördes och föraren misstänks nu för grovt rattfylleri. Mannen, som är en utländsk medborgare, har gripits och sedan anhållits av åklagare.

Senare vid två-tiden på natten stoppades en ny bilförare i centrum, som också blåste positivt och medtogs för provtagning. Patrullen upprättade en anmälan om rattfylleri.

Annons

Tidigt på söndagen kontaktades polisen angående en annan bil i centrala stan, som saknade registreringsskyltar. När den kontrollerades visade sig föraren också sakna körkort. Hon greps, då hennes identitet inte gick att fastställa, en bilen togs i beslag.

Kvinnan är nu bland annat misstänkt för grov olovlig körning. En anmälan har gjorts.

Slutligen stoppades en annan bil i centrum under natten till måndag. En passagerare, en man i 20-årsåldern, medtogs för provtagning under misstanke om drogpåverkan.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons