Annons

Strokepatient utsattes för allvarlig risk – bedömning gjordes inte i tid

NYHETER En patient utsattes för allvarlig risk för vårdskada när remissbedömning försenades, vilket har anmälts enligt lex Maria.

Annons

Patienten hade neurologiska symtom och sökte hjälp vid ett sjukhus i Västerbotten. Hen visade sig ha drabbats av en stroke och lades in på en vårdavdelning. Patienten remitterades sedan till ett annat sjukhus, för bedömning av en eventuell operation.

Här brast dock handläggningen, enligt regionen. Remissbedömningen gjordes inte i tid, vilket innebar att vården inte kunde ta ställning till att sätta in annan behandling. Region Västerbotten skriver att förseningen inneburit en allvarlig risk för vårdskada.

Patienten uppges dock ha klarat sig förhållandevis väl och kunde senare skrivas ut.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons