Annons
Foto: Pixabay / Arkivbild

Snöstock kommer tillbaka – med lokala, nationella och europeiska band • Flyttar in i Sara kulturhus

MUSIK I januari ska den nya musikfesten Snöstock anordnas på nytt i Skellefteå, med både lokala, nationella och europeiska band.

Annons

Det var i mars som Kulturföreningen Mullberget anordnade den allra första upplagan av Snöstock. Det blev ett digitalt evenemang där spelningarna spelades in i förväg på olika platser i Skellefteå kommun, exempelvis i Kalvträsk och Boliden. Efter årsskiftet kommer festen tillbaka – nu inför publik – och nu Snöstock flyttar in i Sara kulturhus.

Evenemanget anordnas den 21-22 januari, meddelar arrangörerna i ett pressutskick.

– Det kommer att bli två kvällar fyllda av lokalt musikliv, ett par nationella akter och två europeiska band. Bland akterna finner man lokala band såsom Hök och Rhomb, Umeå-baserade Broder John samt fuzzrockarna i Truckfighters, skriver föreningen.

Annons

Det är band från Frankrike och Nederländerna som dessutom kommer till Snöstock, vilket görs möjligt genom utbytesprojektet ”Skellhell Exchange” som Kulturföreningen Mullberget genomför tillsammans med andra musikorganisationer i respektive land.

Målet med utbytesprojektet är att koppla samman samhällen, utvecklande musiker, videoskapare och musikbranschens proffs från olika länder och kulturell bakgrund.

Snöstock line-up 2022

Evenemanget anordnas under fredags- och lördagskvällen den 21-22 januari 2022.

FREDAG
• Hök
 Ur Tajgan
 Öly
 Hey Elbow
 Broder John
 PöNPöN

LÖRDAG
 Lucid Blues
 Barons Court
 Here Today
 Truckfighters
 Rhomb
 YDMS

Källa: Kulturföreningen Mullberget

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons