Annons
Simon Engman vid Advokatbyrån Kaiding. Foto: Paulina Holmgren

Skelleftebutik i konkurs: ”Hoppas verkligen att vi hittar en lösning”

NÄRINGSLIV Flügger Färg-butiken i Skellefteå har gått i konkurs. Nu hoppas konkursförvaltaren Simon Engman hitta någon som vill driva verksamheten vidare: "Har några spår som vi följer just nu"

Annons

Under hösten har Flügger Färg-butiken flyttat från sin gamla lokal utmed Kanalgatan, på hörnet mot Torgatan och Sara kulturhus, till en ny lokal på Anderstorp. Här har de öppnat igen på Gymnasievägen, i huset där exempelvis Bowlingkompaniet håller till.

Men allting har inte gått som de har hoppats och den 23 november ansökte butiken om konkurs, berättar konkursförvaltaren Simon Engman vid Advokatbyrån Kaiding.

– Tidigare så hade de butiken just vid kulturhuset och min bild är att de hamnat lite i kläm under byggtiden. De fick svårt att nå ut med sina erbjudanden till kunderna, och kände en osäkerhet kring hur kunderna skulle ta sig dit, så de flyttade till Anderstorp.

– Men som alltid är det kostsamt att byta lokal, och mer jobb än vad man tror. Sedan har de inte riktigt kommit upp i de normala omsättningsnivåerna igen, förklarar han.

Annons

Söker någon att ta över

Två anställda berörs av beslutet. I nuläget avvecklas inga inventarier, berättar Simon Engman, då han hoppas hitta en ny verksamhetsutövare som vill driva allting vidare.

– Flügger Färg centralt är positiva till att hitta någon ny, så det jobbar vi med just nu. Skellefteå är i en expansiv fas nu, så underlaget ska finnas där. Lokalen är också helt nyrenoverad och fräsch, så jag hoppas verkligen att vi hittar en lösning, säger han.

Om ni hittar någon, skulle jobben också kunna räddas?

– Det ökar mjöligheten i alla fall. Vi har några spår som vi följer just nu, berättar han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons