Annons
Foto: Arkivbild

Sara kulturhus vd om rapporten – välkomnar gruppens granskning: ”Kommer att gå igenom alltihop”

NYHETER Maria Ekberg Brännström, vd på kulturhuset, berättar hur hon ser på det fallförebyggande underlaget som presenterats.

Annons

Fall int-gruppens rapport har skickats vidare till Tommy Westerlund, projektledare vid nämnden för support och lokaler, Skellefteå kommun. Tommy har uppdraget att sammanställa felrapporter och liknande som gäller det nyöppnade Sara kulturhus.

Rapporten har sedan presenterats för kulturhusbolaget på måndagen, vid ett möte med vd Maria Ekberg Brännström. Även synpunkter om tillgängligheten togs upp.

– Vi samlar ihop allting nu. Dels har vi haft olika grupper med funktionsnedsättning i huset, vi har ett besiktningsunderlag om tillgänglighet och vi har den här rapporten. Nu kommer vi att gå igenom alltihop, för att se vad vi ska göra och hur, säger Maria.

Annons

Hon välkomnar utifrånperspektivet och att kulturhusmiljön granskas, berättar hon. Mycket av vad Fall int-gruppen lyfter kommer inte heller som en stor överraskning, sedan tidigare har det bland annat framförts åsikter om stora trätrappan i foajén.

– En trappa innebär alltid en fallrisk, det är svårt att undvika. Jag tänker samtidigt att vi är lite ovana med den här typen av hus, barn och ungdomar går i den här trappan utan problem, men vi ska såklart göra allt vi kan för att minimera risker, säger hon.

Annons

Ferenc Sari, verksamhetschefen på akutmottagningen, resonerar att konst och funktionalitet inte alltid går alltid hand i hand, och att den estetiska aspekten i vissa fall kan ha fått överhanden här. Finns det någon sanning i resonemanget?

– Nej, det får stå för dem. Det här med att estetik och funktionalitet inte skulle hålla ihop stämmer inte, men vi ska såklart minimera risker och det är jätteviktigt att folk känner sig trygga i huset. Det som behöver åtgärdas ska vi absolut göra, säger hon.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons