Annons
Baserat på pressmeddelande
IVA-sjuksköterskor i Skellefteå. Foto: Arkivbild

Åtta miljoner avsätts för covid-bonus till anställda inom vård, omsorg och stöd: ”Slitit hårt”

NYHETER 8 miljoner kronor avsätts till en Covid-bonus för de anställda som arbetar, eller har arbetat, nära brukare med vård, omsorg och stöd under pandemin.

Annons

Det beslutade socialnämnden under torsdagens sammanträde.

– Pandemin har pågått länge nu. Och under hela denna tid har personalen inom vård, omsorg och stöd slitit hårt för att ta hand om våra anhöriga, våra föräldrar, våra syskon och våra barn. De har ställt upp på ett otroligt sätt för brukarna och för sina kollegor. Det är hög tid att visa vår tacksamhet konkret med en bonus, säger Iosif Karambotis, socialnämndens ordförande.

Annons

Under sammanträdet beslutade socialnämnden om fördelning av totalt 22 miljoner kronor av kommunens överskott från 2020.

Förutom att särskilt lyfta de medarbetare som burit det tyngsta lasset under pandemin, användes medlen till att avskriva underskott samt att stötta avdelningarna för ökade omkostnader och kunskapshöjande insatser.

Avdelningen Stöd och service tilldelades 2 miljoner och Vård och omsorg 1 miljon.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons