Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pexels / Skellefteå AIK

Ny hårdskjutande forward klar för Skellefteå AIK – ansluter i veckan: ”Kan ge oss goda chanser till guld”

SPORT Han kom trea i AHL:s skytteliga under 20/21 och kommer laddad med totalt tre säsonger i NHL:s farmarliga – och nu är den kanadensiske forwarden Adam Mascherin klar för en säsong i AIK. Det berättar Skellefteå AIK i ett pressmeddelande på måndagen.

Annons

Adam Mascherin är fostrad i OHL-laget Kitchener Rangers där han gjorde 338 poäng på 298 matcher. Han draftades av Florida Panthers under 2016, men förhandlingarna fallerade. Rättigheterna släpptes och spelaren draftades av Dallas Stars två år senare.

Han placerades i deras AHL-filial Texas Stars, där han spelat tre säsonger totalt. Den senaste är Mascherins starkaste med 34 poäng (18 mål/16 assist) på 37 matcher och en tredjeplats i skytteligan. Forwarden tar nu med sig detta till SHL och Skellefteå AIK.

Mascherins kontrakt sträcker sig över säsongen 21/22 och han ser fram emot flytten.

– Det känns jättekul att komma till Skellefteå! Det kommer att bli en stor omväxling förstås men jag ser fram emot utmaningen, sedan har jag en gammal lagkompis i Rickard Hugg så det ska bli kul att återförenas med honom och förhoppningsvis kan han visa mig runt och så. Jag har i alla fall hört att jag kommer till en stor hockeystad.

Annons

Vill bidra på och av isen

I pressmeddelandet skriver AIK att den hårdskjutande forwarden är fast besluten om att fortsätta sin utveckling i svartgula tröjan. Han vill även lyfta laget på sidan om isen.

– Jag vill ta med mig min offensiva produktion och ska göra mitt bästa för att bidra med poäng och hjälpa laget vinna matcher. Jag vill skapa mycket lägen på isen men även bidra med lite roliga skämt och god stämning i omklädningsrummet, sådant finner jag viktigt. Förhoppningsvis får jag träffa lite supportrar och förhoppningsvis kan de uppskatta att se mig spela för Skellefteå AIK, fortsätter Adam Mascherin.

Tänker träna upp fysiken

Han ansluter till laget under veckan. Adam har sommartränat hemma i Kanada och lyfter fram fysiken som ett förbättringsområde inför första säsongen på större rink.

Annons

– Isen är ju mycket större i Sverige så jag vill förbättra min fysik för att underlätta omställningen, sedan ska jag fortsätta mitt hårda jobb för att utvecklas på alla plan. Jag har pratat med tränaren och det låter som de har ett starkt träningssystem så jag ser verkligen fram emot att komma dit, lära känna laget och köra igång säsongen.

Erik Forssell, general manager för Skellefteå AIK, kommenterar klubbens nyförvärv.

– En duktig offensiv spelare som har ett bra skott, är duktig på transportera puck och även har förmågan att slå bra passningar. Vi tror han kommer hjälpa laget på många sätt och kan ge oss goda chanser till guld, berättar Erik Forssell i pressmeddelandet.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå AIK
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons