Annons
Här är alla på Once Upon som är delaktiga i utformningen. Övre raden: Elin Olsson, designer, Evelina Örn, designer, och Lina Andersson, vd. Nedre raden: Minette Fernberg, designer, och Helena Melender, designer.

Går från 100 till 1 000 kvadrat när växande Skellefteföretaget flyttar – vill tredubbla antalet anställda

NÄRINGSLIV Once Upon ska flytta från sin nuvarande lokal till en ny, tio gånger större arbetsplats, som skapas med en touch av 60-tal. Företaget räknar också med att anställa betydligt många fler.

Annons

Det har varit en framgångssaga för Skellefteföretaget Once Upon sedan de lanserade sin fotobok-app i juni 2017. Under förra året ökade företaget sin omsättning med 42 miljoner kronor och de har inga planer på att sakta ned. I dag jobbar 32 personer på Once Upon och framöver räknar de med att fördubbla – eller tredubbla – den siffran.

Det blir inte i den nuvarande lokalen i Markstedtska villan som dessa ska hålla till. I januari 2022 planeras en flytt till Hjorten-huset. Här ska Once Upons designers, Link Arkitektur och fastighetsägaren Diös skapa en ny arbetsplats med touch av 60-tal.

– Vi vill bevara Hjortens själ – fönsterbrädorna i marmor, de frostade dörrglasen, vägguret, de fantastiska luftventilerna – och tänka långsiktighet istället för trend i allt det nya, berättar Evelina Örn, appdesigner på Once Upon, i ett pressmeddelande.

Annons

Spiraltrappa mellan plan

Den nya arbetsplatsen ska bli tio gånger större än den tidigare. Once Upon vill ha en drömmig, hållbar arbetsplats som ska passa in i människors liv och inte tvärtom. Vd Lina Andersson förklarar att de inte vill bli statiska utan ha en flexibilitet i arbetet.

– Vi ska skapa en plats där människor känner att de faktiskt på riktigt vill hänga och mötas, känna gemenskap, utan att för den skull ge vika för flexibiliteten, säger hon.

Hjorten-huset i centrala Skellefteå. Pressbild: Diös

Evelina och Elin Olsson är två av fyra designers som jobbar med att utforma alltihop.

– Det är fantastiskt roligt att vara med och skapa vår nya arbetsplats. Hjorten har stor potential och en stark identitet och historia som vi vill tillvarata. Jag vill inte avslöja för mycket men bland annat kommer vi binda ihop två våningsplan med en spiraltrappa och hoppas att den blir en sammanlänkande unik pjäs i hjärtat av lokalen, säger Elin.

Annons

De välkomnas av fastighetsägaren Diös, som nu satsar stort på att utveckla Hjorten.

– Vi är så stolta och glada över att få välkomna även de till Hjorten. Vi inspireras av att det är ett företag som utmärker sig globalt och fortfarande väljer att satsa i Skellefteå. Vi ser mycket fram emot vår resa tillsammans, berättar affärschef Maria Fjellström.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons