Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pexels / Skellefteå AIK

Ny huvudtränare och assisterande tränare välkomnas i Skellefteå AIK: ”Det känns både kul och häftigt”

SPORT Robert Ohlsson blir ny huvudtränare i Skellefteå AIK och Pierre Johnsson ny assisterande tränare. AIK välkomnar duon i ett pressmeddelande och Erik Forssell lyfter deras goda egenskaper.

Annons

Robert Ohlsson kommer från fem säsonger som huvudtränare i Djurgården, där han ledde laget till final under 2019. Dessförinnan var han assisterande tränare i Frölunda (vid guldet 2016) och innan dess hade han samma uppdrag i U18- och U20-landslaget.

Nu står det klart att flyttlasset går norrut för två år som huvudtränare i Skellefteå AIK.

– Det känns jättekul! Det var en stor ära för mig att få frågan av Erik och Niclas. Lite överraskande men också väldigt roligt för mig. Ödmjukt har man också sett Skellefteå AIK, hur de blivit bättre undan för undan, till att bli ett av de bästa lagen de senaste 10 åren. De har spelat och tävlat en bra ishockey med mycket skridskoåkning, säger han.

Annons

Robert blev väldigt glad när de ringde och ställde frågan om han ville bli headcoach.

– Man är ju väldigt ödmjuk inför uppgiften och känner att man har saker att lära sig av Skellefteå. Här finns en bra kultur, bra träningsfaciliteter och bra möjligheter att utbilda och utveckla hockeyspelare. Klart man blev glad, är ödmjuk och tackade ja.

”Känns oerhört inspirerande”

Pierre Johnsson kommer från Frölundas organisation, där han gjort tre säsonger som J18-tränare och tre säsonger som J20-tränare. Han har även gjort flera säsonger som spelare för klubben och har en karriär med totalt 10 SHL-säsonger i ryggen.

Annons

Nu ansluter han till Skellefteå AIK:s tränarkvartett med ett kontrakt på två plus ett år.

– Det känns oerhört inspirerande och kul. Det är kul att vara tillbaka i finrummet, en ära att en så pass framgångsrik klubb de senaste åren vill ha ens tjänster, säger han.

”Har gjort väldigt bra intryck”

Skellefteå AIK:s general manager Erik Forssell talar gott om de båda nya tränarna.

– Det känns både kul och häftigt att vi kommer ha Robert som huvudtränare hos oss. En person som har gjort väldigt bra intryck på mig och Niclas. Han är duktig i spelet, duktig kommunikativt och duktig på att bygga relationer med människor, säger han.

Annons

– Johnsson är en bra ledare som har haft en lång spelarkarriär men också många år som utbildare och juniortränare, och har väglett många unga spelare. Han kommer främst att vara assisterande tränare för backar, fortsätter Erik i pressmeddelandet.

Skellefteå AIK har en grov plan hur de vill att arbets- och rollfördelningen ska se ut. Enligt klubben kommer det att specificeras tydligare under våren och sommaren.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå AIK
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons