Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pixabay

Ny forward klar för Skellefteå AIK: ”Verkligen jättekul att komma hit”

SPORT Han är född -99, uppvuxen i Småland och har spenderat senaste åren i Värmland, där han stått för 66 poäng på 63 matcher i BIK-tröjan under 2020/2021. Nu är forwarden Linus Karlsson klar för Skellefteå AIK, tillkännager klubben i ett pressmeddelande.

Annons

Linus Karlsson kommer närmast från BIK Karlskoga där han hade en poängstark säsong med 28 mål och 38 assist i grundserie och kval. Dessförinnan huserade han i Karlskrona under drygt tre säsonger, inledningsvis i J20, där han visade framfötterna och så småningom fick chansen i SHL. Detta ledde även till ett val i efterföljande draft då Vancouver tingade honom i tredje rundan. Han lämnade sedan Blekingeklubben för BIK i slutet av säsongen 2019/2020 och fortsatte växa in i allsvenska kostymen.

Men nu står det klart att han blir SHL-spelare – med två år skrivna för Skellefteå AIK.

– Det känns jättebra! Jag har bara hört bra om föreningen och de har varit ett topplag länge, så det känns verkligen jättekul att komma hit, säger Linus på plats i Skellefteå.

Annons

Han hade en gjuten roll i BIK under 2020/2021 och lyfter fram slutskedet som extra berikande. Stärkt av sin fjolårssäsong är han nu laddad för nästa steg i karriären.

– Min styrkor är i offensiven, sedan tycker jag att jag tagit steg i defensiven också. Jag hoppas kunna bidra åt båda håll och hjälpa laget vinna matcher, fortsätter Linus.

Nyförvärvet välkomnas till klubben av Skellefteå AIK:s general manager Erik Forssell.

Annons

– Jättekul att Linus har valt att komma till Skellefteå. En spelskicklig, avig forward med ett bra skott som tagit stora kliv och varit en ledande spelare i HockeyAllsvenskan och Karlskoga. Vi tror att han ska fortsätta utvecklas i vår miljö, berättar han i uttalandet.

Skellefteå AIK:s avtal med Linus Karlsson och sträcker sig över säsongen 2022/2023.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå AIK
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons