Annons
Kalina Wallenberg. Foto: Janina Kuula / Arkivbild

Hon går från Stiftsgården – intar scenen som ny säljare på teatern

NYHETER Västerbottensteatern nyanställer för att utveckla sina relationer och befästa sin position. Kalina Wallenberg, tidigare vd på Stiftsgården, tas in som ny säljare på marknadsavdelningen.

Annons

Kalina Wallenberg har jobbat inom besöksnäringen under hela sitt yrkesverksamma liv och kommer närmast från rollen som vd på Stiftsgården. Hon har alltid jobbat med människor i fokus och tar med sig sin mångåriga erfarenhet till Västerbottensteatern.

I ett pressmeddelande berättar teatern att Kalina bland annat kommer att jobba för teaterns förankring i länet samt utveckla relationer och partnerskap för samverkan.

Kalina vill även positionera teatern som en betydande del i vårt växande Skellefteå.

– Ett levande kulturliv är en viktig del i den attraktionskraft vi gemensamt kan skapa i ett Skellefteå som även blir ett permanent hem för de som flyttar hit, berättar hon.

Annons

”Någonting helt unikt”

Hon ser oändliga möjligheter med flytten till kulturhuset, men också en del logistiska utmaningar. Många verksamheter ska samsas här, vilket det måste det hittas former för, men Kalina tror samtidigt att alla synergier kan skapa spännande möjligheter.

– Tänk bara vilka upplevelser vi kan ro ihop tillsammans, det kommer bli någonting helt unikt att ha alla dessa verksamheterna samlade på en plats, förutspår Kalina.

Under året har Västerbottensteatern även gjort nyanställningar på andra avdelningar. Nu pågår auditions för nya skådespelare, bland annat barnskådespelare till teaterns första stora produktion i kulturhuset; Musikanternas uttåg, med premiär i november.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons