Annons
  • Sanna Karjalainen ser fram emot att komma igång.
  • Sanna Karjalainen ser fram emot att komma igång.
  • Sanna Karjalainen ser fram emot att komma igång.
  • Sanna Karjalainen ser fram emot att komma igång.
  • Sanna Karjalainen ser fram emot att komma igång.
  • Sanna Karjalainen ser fram emot att komma igång.
  • Sanna Karjalainen ser fram emot att komma igång.
  • Sanna Karjalainen ser fram emot att komma igång.
  • Sanna Karjalainen ser fram emot att komma igång.

BILDSPEL: Butiken återuppstår i centrala Skellefteå – med ny ägare och ny lokal: ”Jag är skitpeppad”

NÄRINGSLIV 21-åriga Sanna Karjalainen blåser nytt liv i klassiska fest-, maskerad- och alltiallo-butiken Partaj. Den öppnar snart i en ny lokal. "Jag älskar att vara här och jag gillar att jobba", säger hon.

Annons

I december berättade vi att den tidigare ägaren Tony Jonsson funderade på att låta någon annan ta över. Hyresavtalet för den tidigare lokalen hade då sagts upp, så han magasinerade butiksinnehållet. I dag har Tony ett nytt jobb och trivs bra, säger han.

Men verksamheten som sådan har vilat tillräckligt. Snart ska klassiska butiken öppna igen i lokalen på gågatan där Vivis Garn höll till, ett stenkast ifrån den gamla lokalen.

Den nya ägaren Sanna Karjalainen, 21, ser minst sagt fram emot att komma igång.

– Jag är skitpeppad, verkligen så otroligt peppad! Jag har alltid sagt att jag tänker ha någonting eget. Pappa såg att det här låg ute, det var först tänkt att han skulle gå in som köpare, men då kom uppenbarelsen. Det är klart att jag ska göra det här själv.

Annons

Sanna sökte starta eget-bidrag och köpte lagret från Tony. Sedan dess har hon jobbat hårt i den nya lokalen. Hon tror att de gamla stammisarna kommer att känna igen sig.

– Men jag tänker samtidigt göra om ganska mycket. Jag lägger mer fokus på ”present” och ”fest”. Jag kommer också att ha mer saker efter säsong, nu är det snart studenten till exempel, säger hon och visar en hylla fylld med saker som passar studentfiranden.

– Och inför alla hjärtans dag kan man ha mer saker som passar just då, och så vidare.

Annons

Sanna funderar även kring andra sätt att utveckla verksamheten. I källardelen kanske hon kan anordna temakvällar, säger hon, eller en ”gör ditt eget snus”-prova på-kväll?

– Jag älskar att vara här och jag gillar att jobba. Att göra det för sig själv är extra roligt.

På tisdag öppnar Partaj igen. Sanna hoppas och tror att återkomsten är efterlängtad, hon får det intrycket av snacket i sociala medier. Hon tycker att de är viktigt att våga.

– Det vill jag trycka på. Om man inte vågar så vinner man ingenting. Man måste våga tro på sig själv, även om man är ung, och det hoppas jag att fler gör. Inte minst tjejer.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons